Hot News
Rusia muzicală, la Festivalul ”George Enescu”
11/09
Vedomosti: ”Spionul” Smolenkov și informațiile ”sensibile”
12/09

MAE rus, despre demiterea lui Bolton

Foto: RIA Novosti

Adjunctul ministrului rus al Afacerilor Externe, Serghei Riabkov (în foto), a declarat, comentând demiterea lui John Bolton din funcția de consilier al președintelui SUA, Donald Trump, că Rusia nu așteaptă nici un fel de schimbări în legătură cu modificările operate în administrația americană.

”De nenumărate ori am observat, în trecut, că unele sau altele din înlocuirile care apar în componența administrației nu conduc, absolut deloc, nici la îmbunătățirea relațiilor, nici la normalizarea lor – în pofida asigurărilor date de către înalții responsabili ai aceleeași administrații”, a declarat Riabkov, pentru RIA Novosti.

Vice-ministrul a adăugat că Moscova va continua să judece după fapte, nu după declarații și intenții.

”Când vom constata progrese, pe viitor, atunci, poate, se va putea afirma că ceva s-a schimbat”, a subliniat Riabkov.

Comentariul vine la câteva ore după ce Donald Trump a anunțat că l-a demis pe Bolton. Liderul american și-a justificat decizia explicând că nu a fost de acord cu multe dintre propunerile consilierului său pe probleme de securitate națională.

Reprezentantul Guvernului iranian, Ali Rabii, a apreciat că, după destituirea lui John Bolton din funcția de consilier, administrația prezidențială americană va avea ”mai puține obstacole în a înțelege realitățile iraniene”.

Potrivit postului de televiziune CNN, Casa Albă a propus zece candidați pentru înlocuirea lui John Bolton. Un posibil succesor ar putea fi trimisul special al Departamentului de Stat al SUA pentru Iran, Brian Hook.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875078