Hot News
Viktor Medvedciuk: Demisia lui Volker, rezultatul nocivității sale
29/09
Seful Fundației ”Gorciakov”: Stagnarea relațiilor ruso-române poate fi depășită și prin eforturile diplomației publice
29/09

Presa chineză, despre ”coșmarul rus al portavionului” (VIDEO)

Foto: News.ru

În cazul unei agresiuni împotriva Rusiei, pentru aceasta, mult mai potrivit ar fi să nu creeze propriile portavioane, ci mijloace de apărare împotriva grupărilor de portavioane ale inamicului, a declarat ministru rus al Apărării, Serghei Șoigu. În opinia jurnaliștilor chinezi, ministrul Șoigu a avut în vedere racheta de croazieră anti-navă P-700, sistemul ”Granit”.

Experții chinezi au amintit că o astfel de rachetă a fost lansată recent, cu succes, de la bordul submarinului atomic ”Omsk”, aparținând marinei militare a Rusiei. Racheta a doborât, cu precizie, ținta marină aflată la o distanță de 350 de kilometri.

Ministerul rus al Apării a publicat, la mijlocul lunii septembrie, o înregistrare video cu lansarea rachetei anti-navă ”Granit” împotriva unei nave vechi, care imita o navă a inamicului. Antrenamentele s-au desfășurat în Oceanul Pacific.
Potrivit datelor jurnaliștilor, raza de acțiune a acestei rachete este de 650 de kilometri, în condițiile în care portavioanele americane controlează doar o zonă de 550 de kilometri în jurul lor.

”Omsk” este un submarin atomic multi-rol, proiect 949A, destinat lansării de atacuri atât împotriva unor ținte de suprafață, cât și a unor ținte aflate pe sol. Submarinul este echipat cu 24 de rachete P-700 ”Granit”. Specialiștii precizează că o asemenea combinație de arme era considerată, încă din timpul războiului rece, ”un coșmar pentru portavion”, relatează News.ru.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2874975