Hot News
Ce presupune modernizarea crucișătorului ”Admiral Nahimov”
22/10
În Rusia, se anunță concedieri masive
22/10

Die Welt: Putin învinge fără să lupte

Foto: Serviciul de Presă al Președintelui/ TASS

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, obține în Siria victorii, fără ca forțele sale armate să lupte măcar, iar situația geopolitică din lume se schimbă radical, scrie analistul german Michael Sturmen în paginile publicației Die Welt.

”Mai mult decât simbolic este faptul că americanii, care părăseau locurile lor de dislocare, conform ordinului comandantului lor suprem (în general, unitățile speciale), se întâlneau cu rușii care mergeau în direcție opusă”, scrie comentatorul ziarului german. ”Putin a reușit ceea ce au visat, de-a lungul istoriei, cei mai mulți dintre șefii militari mai destupați la minte – să învingă fără să intre în luptă”, se arată în articol.

”În regiunea cuprinsă între Marea Baltică și Marea Neagră, el a schimbat de mult liniile de forță ale geopoliticii. Acum, după decizia președintelui SUA, Donald Trump, de a retrage trupele din Siria, nimeni și nimic nu-l va mai împiedica pe Putin – nici China, nici America, nici chiar NATO – să-și continue “marele joc” în bătălia pentru putere, pentru zonele apropiate și pentru aria de securitate eurasiatică – un joc în care, s-a crezut, prin anii 1989-1990, că Rusia a fost înfrântă, pentru totdeauna”, scrie autorul articolului. ”Situația s-a schimbat radical”, constată jurnalistul german.

Semnatarul materialului scrie, mai departe, că ”NATO a văzut și zile mai bune”. ”Un lucru este cert: Alianța Nord-Atlantică nu va mai fi nicicând ceea ce a fost pe durata lungilor decenii de război rece – garant al securității pentru europeni, întruchiparea descurajării extinse, iar, pentru SUA – o infrastructură militară a poziției lor de conducător în Atlantic”, consideră autorul.

Agenția TASS, care a preluat materialul din Die Welt, amintește că, la 7 octombrie, Trump a anunțat că țara lui a început retragerea trupelor din nord-estul Siriei. Câteva zile mai târziu, la 13 octombrie, ministrul american al Apărării, Mark Esper, a anunțat că retragerea subunităților din Siria și dislocarea de întăriri în Arabia Saudită reprezintă parte componentă a procesului de regrupare a forțelor, ținând cont de provocarea venită din partea Iranului.

1 Comment

  1. Nelu Savu spune:

    BRAVO Putin ! BRAVO RUSIA!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875065