Hot News
Fraudă de 1 milion de euro la ”Moldova-Gaz”
29/10
Corneliu Vlad: Rusia se relansează în forță în Africa
29/10

Săptămâna Filmului Rusesc în România

Foto: Pagina Centrului Rus de Știință și Cultură de pe Facebook

CENTRUL RUS DE ȘTIINȚĂ ȘI CULTURĂ DIN BUCUREȘTI, 

cu sprijinul Ministerului Culturii al Federației Ruse, 

organizează SĂPTĂMÂNA FILMULUI RUSESC în România,

editia a X-a

Săptămâna Filmului Rusesc, ediția a X-a, parte integrantă a Zilelor Culturii Ruse în România, se desfășoară în orașele București (30 Octombrie – 2 Noiembrie 2019) și Cluj-Napoca (1 – 3 Noiembrie 2019).

Evenimentul aniversar din acest an prezintă publicului român cele mai noi producții ale cineaștilor ruși, de genuri diferite, de la filme istorice, dramă și acțiune, până la comedie și science-fiction. Programul include filmele: “Frontiera balcanică” (2019), “Proiectul” (2018), “Supraviețuire în condiții dificile” (2019), “Echipajul” (2016) , “Viața veșnică a lui Alexandr Hristoforov” (2018) și ”Salt” (2017).

Deschiderea oficiala va avea loc în București, la 30 octombrie, ora 19.00, la Cinemateca Eforie (Strada Eforie nr. 2), în prezența următorilor invitați speciali: Natalia Mokriţkaia – producătorul filmului „Proiectul”, Iulia Braghina – producătorul filmului „Proiectul” și producătorul Săptămânii Filmului Rusesc în Romania, Evgheni Nevskii (Torres) – regizorul filmului “Supraviețuire în condiții dificile”, Nikita Volkov – actor în rolul principal (“Proiectul”), Andrei Volghin – regizorul filmului “Frontiera balcanică”. Ceremonia de deschidere va fi urmată de proiecția filmului ”În Slujba lui Petru cel Mare” (2018), regizor Igor Zaiţev.

Avem plăcerea de a vă invita la conferința de presă cu cineaștii ruși, invitații speciali ai ceremoniei de deschidere a Săptămânii Filmului Rusesc.

Conferința de presă va avea loc la 30 octombrie, ora 16.00, la Centrul Rus de Știință și Cultură din Bucuresti (Bd. Lascăr Catargiu, 50).
Parteneri: Arhiva Națională de Filme – Cinemateca Română, Asociația „Art Viva”, Vostok Group, Centru de Producție Festfilm, Cinema Victoria, “Cinema Fund”.

Pentru orice informații sau propuneri de parteneriat, vă rugăm să vă adresați pe adresa de mail: secretariatccr@mail.ru

***

ACCESUL IN SALĂ, LA DATA DE 30 OCTOMBRIE, SE FACE DE LA ORA 18.30 PE BAZĂ DE INVITAȚII; DE LA ORA 18.45 – ACCESUL PUBLICULUI, IN LIMITA LOCURILOR RĂMASE DISPONIBILE.

IN PERIOADA 31 OCTOMBRIE – 02 NOIEMBRIE, INTRAREA ESTE LIBERĂ, IN LIMITA LOCURILOR DISPONIBILE.

***

30 octombrie
19.00 – ÎN SLUJBA LUI PETRU CEL MARE

31 octombrie
17.30 – FRONTIERA BALCANICĂ
19.00 – PROIECTUL

1 noiembrie
17.30 – SUPRAVIEȚUIRE ÎN CONDIȚII DIFICILE
19.00 – ECHIPAJUL

2 noiembrie
17.00 – VIAȚA VEȘNICĂ A LUI ALEXANDR HRISTOFOROV
19.00 – SALT

***

Afișul filmului ”Tobol” (”În slujba lui Petru Cel Mare”)

ÎN SLUJBA LUI PETRU CEL MARE (2018)

Gen: istoric, dramă
Regizor: Igor Zaiţev

Ivan Demarin, un tânăr ofițer din noua gardă instituită de către ţarul
Petru I, călătoreşte – la porunca ţarului – în adâncurile Siberiei, spre localitatea de frontieră Tobolsk. Aici, Ivan îşi întâlnește prima sa dragoste; împreună cu întreg regimentul său, el este implicat într-o conspirație a căpeteniilor locale, care vor să pună mîna pe aurul împărăţiei Iarkend-ului. Fortăreaţa lui Ivan este înconjurată de hoardele sălbatice ale djungarilor și nu se poate aştepta la vreun ajutor de nicăieri…

FRONTIERA BALCANICĂ (2019)

Regizor: Andrei Volghin
Gen: Film de acţiune, dramă

Iugoslavia, anul 1999. Forțelor speciale rusești li se ordonă să preia controlul asupra aerodromului Slatina din Kosovo și să-l mențină sub control, până sosesc întăririle. Însă, acest obiectiv strategic este extrem de important pentru comandanţii militari albanezi și pentru generalii din cadrul NATO. Grupul forţelor speciale este obligat să se angajeze într-o bătălie inegală cu teroriștii. Trupele ruse de menținere a păcii și forțele NATO se grăbesc spre aerodrom. Lumea se află, din nou, în pragul izbucnirii unui mare război. Însă, comandantului grupului forţelor speciale, Andrei Şatalov, nu-i arde de politică: printre ostaticii aflaţi pe aeroport se află şi iubita lui, Iasna…

PROIECTUL (2018)

Gen: SF
Regizor: Serghei Mokriţki

Tânărul moscovit Kirill este un talentat designer de jocuri pe calculator. Într-o bună zi, se trezeşte șters din amintirea tuturor celor pe care îi cunoștea și pe care îi iubea. Kirill află că a fost ales pentru o misiune importantă și misterioasă. Obiectivul său este acela de a deveni un străjer la frontiera dintre două lumi paralele, lumi paralele care există cu zecile în Univers. Kirill va rezolva taina acestor lumi misterioase și va descoperi cine și de ce le controlează.

SUPRAVIEȚUIRE IN CONDIȚII DIFICILE (2019)

Gen: Comedie
Regizor: Evgheni Torres

Ziarista debutantă Nina, aflată în urmărirea unei ştiri de senzație, porneşte spre o insulă pustie, unde, potrivit zvonurilor, ar locui un pustnic milionar. Barca și echipa de filmare sunt antrenate într-o furtună teribilă, iar Nina își recapătă cunoștința abia pe țărmul pustiu al unei insule. Din fericire, chiar aceasta este insula de care avea nevoie; aici, ea nimerește în mâinile sigure ale unui tânăr și destul de simpatic individ, pe care ea îl identifică drept eroul reportajului ei. Însă, Nina habar n-are că, de fapt, acest simpatic tânăr este un coleg de breaslă, un jurnalist local, care avea mare nevoie de un subiect fierbinte – pe care și-l inventase singur. În plus, el nu știe nimic despre supraviețuire…

ECHIPAJUL (2016)

Gen: Dramă, aventură
Regizor: Nikolai Lebedev

Povestea unui tânăr pilot talentat, Alexei Guşcin. El nu recunoaşte autoritatea, preferând să acționeze în conformitate cu un cod personal al onoarei. Pentru nerespectarea unui ordin absurd, el este expulzat din aviația militară și, în mod cu totul miraculos, el va avea o nouă șansă de a zbura – de această dată, pe avioane civile. Mentorul său este Leonid Zincenko, comandantul aeronavei – un personaj sever şi principial. Copilot este inaccesibila şi frumoasa Alexandra. Relaţiile dintre cei trei nu sunt deloc uşoare. Dar, în clipe de cumpănă, atunci când îţi fuge pământul de sub picioare, cînd în jur este numai foc și cenușă și cînd numai în cer mai există mântuire, atunci Guşcin îşi arată valoarea şi curajul. Numai unit, echipajul va fi capabil să salveze sute de vieți.

VIAȚA VEȘNICĂ A LUI ALEXANDR HRISTOFOROV (2018)

Gen: Comedie
Regizor: Evgheni Şeleakin

În trecut, Hristoforov fusese star de teatru și de cinema; acum, el este un animator într-o staţiune balneoclimaterică. Însă, fostul actor nu disperă – el ia lucrurile aşa cum sunt. Şi, chiar dacă fosta sa soţie unelteşte împotriva lui, iar propriul său fiu îl evită, Hristoforov porneşte, neabătut, înainte. După scandaloasa concediere a lui Hristoforov, Fortuna îi face, pe neaşteptate, un cadou fabulos: întîlnirea cu femeia vieţii lui. Va reuşi, oare, reuniunea pregătită de destin să schimbe viața acestui personaj, care, pînă acum, a pierdut întotdeauna?

SALT (2017)

Gen: Dramă, sport
Regizor: Anton Megherdicev

Există victorii care schimbă cursul istoriei. Victorii ale spiritului, victorii ale unei țări, victorii ale întregii lumi. Un astfel de triumf a devenit legendara victorie “în ultimele trei secunde” a echipei naționale de baschet a URSS la Jocurile Olimpice de la München, în anul 1972. Pentru prima dată, după 36 de ani, echipa SUA a fost învinsă. Atunci când o pierdere a meciului putea însemna înfrângerea întregii țări și era necesar să lupte într-o situație deosebit de tensionată, ca urmare a atacului terorist de la Olimpiadă, marele antrenor al echipei naționale a URSS a făcut totul pentru a-şi ajuta jucătorii să desființeze mitul supremaţiei echipei americane. La urma urmei, el știa foarte bine că pregătise pentru acest meci cea mai puternică echipă de pe planetă și a început prin a-i face pe jucători să creadă aceasta, pentru ca apoi să convingă întreaga lume.

Centrul Rus de Știință și Cultură |
Bd.Lascar Catargiu, 50, Bucuresti
0314254486
secretariatccr@mail.ru

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875082