Hot News
Nord Stream-2. Cu o întârziere de doi ani, danezii au spus DA
01/11
A intrat în vigoare Legea privind ”Internetul suveran”
02/11

Tânărul Vladimir Putin, caracterizat de KGB

Vladimir Putin, tânăr angajat al secției de informații externe a KGB/ Foto de arhivă

Angajat la KGB din 1975, Putin s-a dovedit a fi ”un bun executant, un funcționar disciplinat și conștiincios”. Fosta organizația de tineret a Rusiei, Komsomol, a remarcat, de asemenea, meritele lui în sport, fermitatea morală și autoritatea printre colegi. Caracterizarea organizației de Komsomol a tânărului Putin niciodată nu a făcut parte din arhivele secrete.

Arhivele Centrale din Sankt-Petersburg, unde sunt păstrate documente istorice și politice, a prezentat, în cadrul unei expoziții, documente referitoare la primii oameni ai Rusiei și ai orașului de pe Neva, inclusiv caracterizarea eliberată de Komsomol pentru angajatul de atunci al KGB-ului, în vârsta de 23 de ani – actualul președinte Vladimir Putin.

În KGB, Putin a activat din 1975, evidențiindu-se, potrivit documentelor, ”ca un bun executant, un funcționar disciplinat și conștiincios”. Tot acolo scrie că Putin ”își ridică permanent nivelul ideologic” și își perfecționează abilitățile profesionale. Conform descrierii, în calitate de angajat KGB, viitorul șef al statului s-a remarcat prin ”fermitate morală” și s-a bucurat de respect printre colegi.

Documentele din expoziție, referitoare la tânărul Vladimir Putin/ Foto de arhivă

În plus, la acel moment, președintele făcea mult sport în timpul liber, se menționează în caracterizarea care precizează că el este maestru al sportului la judo și sambo, campion al Leningradului în 1976.

Potrivit biroului de presă al Comitetului de arhivare din Sankt-Petersburg, caracterizarea eliberată de către Komsomol, pe numele lui Putin, cu descrierea activității lui la KGB, nu a fost secretă și, prin urmare, nu a fost supusă procedurii de desecretizare. ”Acest document nu a fost niciodată secret. O caracterizare obișnuită, eliberată de către organizația de Komsomol a raionului Dzerjinski din Leningrad”, a precizat purtătoarea de cuvânt a Comitetului, Viktoria Sokolova.

În cadrul expoziției au fost prezentate, de asemenea, documentele a doi foști guvernatori ai Sankt-Petersburgului – Valentina Matvienko (în prezent, președintele Consiliului Federației) și Gheorghi Poltavcenko (din anul 2018, președinte al Corporației Navale Unite). Expoziția de documente a fost dedicată împlinirii a 90 de ani de existență a Arhivelor Centrale din Sankt-Petersburg – aniversare care va fi marcată la 13 februarie.

RBK amintește că Putin și-a început activitatea la KGB în cadrul secțiunii de contraspionaj, imediat după absolvirea Facultății de drept a Universității de stat din Leningrad. În 1979, el a făcut un curs de șase luni, de perfecționare profesională la Școala Superioară a KGB de la Moscova, după care a revenit la Leningrad. Din 1985, Putin a lucrat cinci ani în Germania pe linie de informații externe, iar, la scurt timp după revenirea în țară, în 1991, și-a depus cererea de demisie. După aceasta, a lucrat la Primăria Leningradului/ Sankt-Petersburgului, conducând Comitetul pentru relații externe.

1 Comment

  1. Ion Lupan spune:

    Traseul unui om normal la cap, profesional și uman, patriot al țării sale. Restul e can-can, sau … Propaganda.
    Respect, V.V.Putin!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875068