Hot News
SUA aruncă în aer Acordul de la Paris
06/11
Trump vrea un acord cu Rusia și China
06/11

Nici un gadget fără software rusesc

Duma de Stat, Camera Inferioară a Parlamentului Rus/ Foto: RIA Novosti

Deputații Dumei de Stat au adoptat, în primă lectură, un proiect de lege prin care retailerii sunt obligați ca, începând din iulie 2020, să preinstaleze un software rusesc pe anumite produse tehnice complexe, înainte de punerea lor în vânzare, scrie Interfax.

Lista respectivelor dispozitive va fi stabilită de către Guvern. În nota explicativă s-a precizat că adoptarea legii va oferi tuturor utilizatorilor ruși de internet și abonaților la rețelele de comunicații posibilitatea de a folosi aceste dispozitive, fără a instala pe ele softuri și aplicații suplimentare orientate spre piața rusă. În document sunt menționate smartphone-urile, computerele și televizoarele cu funcția ”smart-TV”.

Guvernul a dat aviz pozitiv proiectului de lege, arătând că va facilita promovarea pe piața a softului rusesc. Textul nota, de asemenea, că până acum nu s-a simțit nevoia unei asemenea reglementări legislative și nici nu s-a ridicat problema privind necesitatea preinstalării programelor rusești, cu scopul de a proteja drepturile consumatorilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875089