Hot News
ONU a acceptat trei proiecte de rezoluții depuse de Rusia
07/11
File de istorie: Disputa pentru Locurile Sfinte din Palestina – adevărata cauză a Războiului Crimeii
07/11

SUA. Apel în favoarea recunoașterii Crimeii ca teritoriu rusesc

Crimeea/ Foto: Izvestia

Recunoașterea, de către Statele Unite, a faptului că Peninsula Crimeea este regiune rusă constituie unul dintre pașii cheie pe calea îmbunătățirii relațiilor cu Rusia – scriu, într-un articol pentru The National Interest, Dennis Ortblad, fost angajat al serviciului diplomatic american și Krishen Mehta, fost partener al companiei PricewaterhouseCooper.

Cei doi au vizitat Rusia, inclusiv Crimeea. ”Trebuie să recunoaștem că Peninsula Crimeea rămâne parte a Rusiei. Întotdeauna, populația ei a fost preponderent rusă”, au subliniat autorii articolului, atrăgând atenția la faptul că Rusia și Crimeea au o istorie comună. În opinia lor, dacă, înainte, Statele Unite foloseau sancțiunile pentru a obliga adversarul să meargă la compromis, sancțiunile economice împotriva Rusiei nu presupun compromis și sunt ineficiente.

Printre pașii meniți să conducă la renașterea relațiilor ruso-americane se menționează, de asemenea, reluarea negocierilor privind controlul armelor, intensificarea programelor pentru schimbul de studenți și revizuirea pozițiilor NATO, în special a chestiunii referitoare la apropierea Alianței de granițele Rusiei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875093