Hot News
Producția în serie a mașinii electrice rusești va începe în 2020
23/11
Istoria Marii Victorii: acum 75 de ani, trupele sovietice au eliberat statele baltice de sub nazism
24/11

Viitorul ambasador al SUA în Rusia a arătat condiția îmbunătățirii relațiilor cu Rusia

Ambasadorul SUA în Rusia, John J.Sullivan/ Foto: Reuters

Îmbunătățirea relațiilor SUA – Rusia depinde de disponibilitatea Moscovei pentru acordurile de la Minsk, cu condiția ca ea să nu intervină în procesele democratice americane. Această poziție a fost exprimată de către secretarul de stat adjunct american, candidat pentru postul de ambasador la Moscova, John Sullivan (în imagine), la o întâlnire cu ministrul rus de externe, Serghei Lavrov, în Japonia, transmite serviciul de presă al Departamentului de Stat.

Comentând declarația lui Sullivan, Vladimir Djabarov, primul vicepreședinte al comitetului pentru afaceri externe al Consiliului Federației, și-a exprimat surprindere cu privire la ”disponibilitatea” sau “obligația” Moscovei de a pune în aplicare acordurile de la Minsk. Parlamentarul a subliniat că Rusia participă la acorduri, în calitate de garant, la fel ca și Franța și Germania. „Ori viitorul ambasador nu a citit aceste acorduri, ori, în timp ce le-a citit, a văzut altceva, acolo”, a adăugat Djabarov.

Candidatura lui Sullivan, pentru postul de ambasador în Rusia, a obținut, deja, aprobarea la nivelul comitetului de profil al Senatului. Mai departe, același lucru urmează să-l facă Senatul, în totalitatea sa, după care, decretul de numire al acestuia va fi semnat de către președintele SUA, Donald Trump. Senatul, controlat de republicani, susține candidații lui Trump pentru diferite posturi și este puțin probabil ca persoana lui Sullivan să fie respinsă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875063