Hot News
Foto: RIA Novosti
Rusia a refuzat să participe la cursa înarmării, împotriva NATO
05/12
Un nou ”caz Skripal”? De ce încearcă Germania să acuze Rusia?
06/12

Rusia va dubla numărul navelor echipate cu rachete ”Kalibr”

Foto: RIA Novosti

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a declarat că, până în 2023, se intenționează ca numărul navelor purtătoare de rachete cu rază lungă de acțiune, ”Kalibr”, să fie cel puțin dublat, relatează Lenta.ru.

Potrivit șefului statului, acest lucru va deveni posibil grație îndeplinirii obiectivelor înscrise în Programul de stat pentru înarmare. Putin a arătat că aceste nave constituie baza grupării forțelor strategice non-nucleare ale marinei militare. Liderul de la Kremlin a menționat, de asemenea, posibilitățile rachetelor ”Kalibr”, care pot doborî ținte aflate la distanțe de până la 1500 de kilometri.

Lenta.ru scrie, în context, că, în septembrie, fostul comandant al Flotei baltice, amiralul Vladimir Valuev, a explicat că racheta de croazieră ”Kalibr” este mai modernă și mai rapidă decât ”Granit”, catalogată, anterior, de presa chineză, drept principala armă a Rusiei împotriva portavioanelor americane. Conform spuselor sale, ”Granit” reprezintă ”ziua de ieri”, spre deosebire de ”Kalibr”, care, în plus, nu poate fi lovită de mijloacele de apărare antiaeriană.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875114