Hot News
Europenii au criticat legea ucraineană a limbii
07/12
Oamenii de știință ruși au creat un motor inedit
08/12

Lavrov, despre ”cuibul” de spioni din Franța

Foto: mil.ru

Ministrul de Externe al Rusiei, Serghei Lavrov (în imagine), a catalogat drept zvonuri discuțiile legate de ”cuibul de spioni” ruși din Franța, relatează Interfax.

”Am citit cum că, în regiunea Savoie, a fost descoperit nu știu ce cuib de spioni ruși. E adevărat că mai departe scria că nu a fost observată nici o activitate de spionaj, dar cuibul tot de spioni rămâne”, a spus șeful MAE rus, comentând zvonurile care circulă la adresa Rusiei.

Declarația vine în contextul în care, zilele trecute, cotidianul francez Le Monde a anunțat că serviciile de informații occidentale au întocmit o lisă cu numele a cel puțin 15 ”spioni ruși ai GRU”, care folosesc micile orașe din Alpii francezi, ca ”bază de refugiu”.

Potrivit articolului menționat, este vorba despre perioada 2014 – 2018. Acești ”spioni ruși” au fost depistați de serviciile speciale franceze, britanice și elvețiene, dar și de partenerii lor americani. Toți cei 15 sunt membri ai subunităților Direcției Principale de Informații, cunoscută drept GRU și despre care se spune că ar fi specializă în organizarea de asasinate. Printre ei s-ar afla Ruslan Boșirov, Aleksandr Petrov, Serghei Fedotov și Serghei Pavlov, pe care Londra îi suspectează de otrăvirea fostului colonelul al GRU, Serghei Skripal, și a fiicei acestuia, Iulia, în martie anul trecut, menționează TASS.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875036