Hot News
A murit omul politic și de stat, fostul primar al Moscovei, Iuri Lujkov
10/12
Putin: Georgianul asasinat la Berlin organizase atacul din metroul moscovit
11/12

Pentru însănătoșirea relațiilor ruso-române

Palatul Parlamentului din București. Deputații ruși și români, împreună cu Ambasadorul Federației Ruse în România, Valeri Kuzmin (al cincilea din drepta)/ Foto: Ambasada Rusiei din România

Ambasada Federației Ruse din București a difuzat un comunicat cu privire la vizita în România, în perioada 9–11 decembrie 2019, a delegației Dumei de Stat, Camera inferioară a Parlamentului rus. Delegația reprezintă Grupul de deputați pentru legăturile cu Parlamentul României și a fost invitată de către președintele Grupului parlamentar de prietenie cu Federația Rusă din Parlamentul României, Adrian Ampleev. Din delegația rusă, condusă de Dmitri Islamov (Partidul ”Rusia Unită”), mai fac parte deputații Olga Alimova (Partidul Comunist al Federației Ruse), Serghei Kriucek (“Rusia Justă”) și Anton Morozov (Partidul Liberal Democrat al Rusiei).

Oaspeții ruși s-au întâlnit cu vicepreședintele Camerei Deputaților a Parlamentului României, Carmen Mihălcescu, președintele Comisiei pentru politică externă, Rozalia Biro, cu membrii Grupului parlamentar de prietenie cu Federația Rusă, condus de Adrian Ampleev și cu directorul general al Departamentul pentru relații cu vecinătatea estică al MAE, Adrian Stănescu.

Seful delegației ruse, Dmitri Islamov și vice-președintele Camerei deputaților a Parlamentului Român, Carmen Mihălcescu/ Foto: Ambasada Rusiei din România

Palatul Parlamentului din București. Schimbul de cadouri: șeful delegației ruse, Dmitri Islamov (stânga) și gazda, deputatul român Adrian Ampleev/ Foto. Ambasada Rusiei din România

În cadrul întrevederilor, se spune în comunicat, s-au discutat chestiunile legate de însănătoșirea relațiilor ruso-române, pe baza pragmatismului și a avantajului reciproc, având în vedere tradițiile multiseculare de prietenie și de ajutor reciproc, precum și de restabilirea canalelor de dialog interparlamentar și, în general, a punților de comunicare și încredere reciprocă între Rusia și România, între popoarele noastre. Interlocutorii s-au pronunțat pentru extinderea și intensificarea cooperării comerciale și economice ruso-române.

S-a remarcat faptul că, în ciuda păstrării regimului de sancțiuni, schimburile comerciale bilaterale au ajuns, în ultimii ani, la nivelul de dinaintea crizei – aproximativ 5 miliarde de dolari. Ambele părți s-au pronunțat pentru păstrarea legăturilor culturale și umanitare între Rusia și România.

Delegația Rusă i-a transmis președintelui Grupului parlamentar de prietenie cu Federația Rusă din Parlamentul României, deputatului Adrian Ampleev, invitația de a efectua o vizită de răspuns în Rusia, în 2020 și a invitat parlamentarii români să ia parte la Forumul internațional “Dezvoltarea parlamentarismului” care va fi organizat, la inițiativa președintelui Dumei de Stat a Adunării Federale a Rusiei, Viaceslav Volodin, la Moscova, în iunie 2020.

Parlamentarii din Rusia au vizitat Centrul Rus de Știință și Cultură din București și au discutat activitatea acestuia cu directorul lui, Natalia Mujennikova. La Centrul cultural al Comunității rușilor-lipoveni din România a avut loc o întrevedere a membrilor delegației cu compatrioții lor, pentru care România a devenit a doua patrie.

Întâlnirea de la Centrul Cultural al Comunităților rușilor-lipoveni din România/ Foto: Vești din Rusia

În cadrul unei călătorii de cunoaștere a României, oaspeții din Rusia au vizitat Castelul Peleș din Sinaia, Castelul Cantacuzino din Bușteni și muzeul “Casa Ceaușescu” din București.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875075