Hot News
Banca Mondială a descris evoluția economiei ruse în 2020
10/01
Moscova va monitoriza desfășurarea rachetelor SUA
10/01

A fost aprobat programul privatizărilor pentru 2020-2022

Sedința guvernului rus/ Foto: twitter.com

Guvernul rus a aprobat planul și principalele direcții de privatizare a patrimoniului federal pentru 2020-2022, informează RIA Novosti.

”Este prevăzută privatizarea a 186 de societăți pe acțiuni aflate în proprietatea statului, 86 de întreprinderi unitare de stat, cote de participație a Federației Ruse la 13 societăți cu răspundere limitată, mai mult de 1000 de active aflate în proprietata vistieriei de stat”, se arată în comunicatul publicat pe site-ul oficial al cabinetului de miniștri.

Potrivit textului, în perioada 2020-2022 sunt prevăzute încasări anuale în valoare de 3,6 miliarde ruble (52,9 milioane de euro) la bugetul țării, obținute din privatizarea marilor întreprinderi, lideri în domeniul lor de activitate.

Guvernul a dezbătut și aprobat planul de privatizare la ședința de bilanț din 25 decembrie; în program au intrat
283 de întreprinderi, inclusiv șapte mari active – VTB, Sovkomflot, porturile maritime comerciale Mahacikalinsk și Novorossiisk, Almaziuvelirexport, Rosspirtprom, fabrica de coniac din Kizliarsk.

După cum a declarat ministrul de Finanțe al Rusiei, Anton Siluanov, Guvernul a trasat câteva direcții pentru privatizare – reducerea participației statului până la 50% plus o acțiune în companiile strategice, reducerea cotei de participare a statului în companiile cu participare de sută la sută, ceea ce va dura mai mulți ani. Al treilea bloc îl reprezintă companiile din care statul se poate retrage, fără mari pierderi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875108