Hot News
Rusia în 2020. Previziuni. Din însemnările astrologului Sergiu Bălan
13/01
De ce temperaturile cresc mai repede în Rusia
13/01

Potrivirea ceasurilor. Germania a făcut bilanțul întâlnirii Merkel-Putin

Moscova. Conferința de presă comună a cancelarului Angela Merkel și a președintelui Vladimir Putin/ TASS

Politologul german Alexander Rahr a indicat, pentru NSN, care este principalul rezultat al convorbirilor purtate, la Moscova, de cancelarul Germaniei, Angela Merkel, cu omologul său rus, Vladimir Putin, gazda întrevederii la nivel înalt, de sâmbătă.

Merkel și Putin au stat de vorbă mai bine de trei ore și jumătate. După discuții, cei doi lideri au făcut declarații pentru presă. Oaspetele a cerut finalizarea gazoductului Nord Stream-2, în timp ce gazda a promis că proiectul va fi dat în folosință la sfârșitul acestui an, cel târziu la începutul lui 2021.

”A fost o potrivire a ceasurilor”, a definit, în câteva cuvinte, politologul german Alexander Rahr, întâlnirea de la Moscova, constatând o apropierea a pozițiilor Europei și Rusiei în privința reglementării conflictelor din Orientul Mijlociu.

”Are loc un proces de normalizare prudentă a relațiilor ruso-germane, o potrivire a ceasurilor. Ceea ce este bine, pentru că, prin Germania, se va produce normalizarea relațiilor Rusiei cu Uniunea Europeană, în ansamblul lor. Acest lucru se întâmplă grație înțelegerii că trebuie acționat împreună, într-o regiune foarte periculoasă – Orientul Mijlociu. De asemenea, s-a înțeles, mai ales în Germania, că nimeni nu se mai poate baza pe Statele Unite. Americanii s-au retras din acordul nuclear cu Iranul, fac ce vor și nu se consultă cu europenii, folosindu-i drept carne de tun. Trump spune: extindeți NATO, mergeți în Orientul Mijlociu , apărați interesele americane! Conflictele localizate acolo vor afecta viața în Europa, în Rusia; sunt posibile alte și alte valuri de migranți, lupta împotriva terorismului și extremismului. Care, aproape că nu vor afecta Statele Unite. Europa, în frunte cu Germania, înțelege că aceste conflicte nu pot fi rezolvate fără Rusia”, a declarat Rahr.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875044