Hot News
Polonia: Am câștigat, e cazul să începem un dialog cu Rusia
03/02
Dr.Nicolae Iuga: Globalism sau un nou colonialism?
04/02

Pogrebinski a îndemnat Rusia să impună cerințe dure Ucrainei

Foto: Agentia FAN

Federația Rusă trebuie să avanseze Ucrainei cerințe dure, a căror neîndeplinire va atrage după sine ”consecințe serioase”, a estimat politologul ucrainean, Mihail Pogrebinski (în imagine), reacționând la demersurile de eliminare a limbii ruse din țară, angajate de către conducerea de la Kiev, relatează Riafan.ru.

În opinia lui Pogrebinski, președintele în exercițiu al Ucrainei, Volodimir Zelenski, poartă responsabilitatea pentru situația creată, continuând politica de eliminare a limbii ruse, începută încă din timpul președinției lui Leonid Kucima.

”Dacă mă întrebați ce este de făcut, eu aș spune că Rusia trebuie să formuleze cerințe dure, a căror neducere la îndeplinire atrage după sine consecințe serioase pentru autoritățile ucrainene, pentru economia țării și așa mai departe”, a afirmat Mihail Pogrebinski.

Expertul a subliniat, de asemenea, că pentru rezolvarea acestei probleme ar trebui cooptate și instituțiile europene, inclusiv Curtea pentru Drepturilor Omului, fiind vorba despre organisme “pe care Ucraina nu le poate ignora”.

Mihail Pogrebinski a arătat că, în alegerile prezidențiale din Ucraina, el a susținut candidatura lui Zelenski, dar că, dacă ar fi știut ce va însemna venirea lui la putere, nu i-ar fi dat votul.

Anterior, politologul Mihail Pogrebinski a afirmat că lipsa dorinței conducerii ucrainene de a îndeplini prevederile acordurilor de la Minsk va conduce la pierderea totală a regiunii Donbass. În opinia analistului, poziția adoptată de autoritățile Ucrainei se bazează pe naționaliștii radicali. El a apreciat că refuzul Kievului de a soluționa, în cel mai scurt timp, situația din Donbass îi va determina pe toți locuitorii din Donețk și Lugansk să solicite și să obțină cetățenie rusă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875076