Hot News
Stoltenberg vrea să-l întâlnească pe Lavrov
15/02
Pușkov, despre declarația MAE britanic privind afirmația lui Putin
15/02

Expert: Pentagonul nu este îngrijorat degeaba

Foto: warfiles.ru

Foto: politros.com

Pentagonul a calificat arma hipersonică a Rusiei drept o ”amenințare zdrobitoare” și a subliniat necesitatea ca Statele Unite să-și modernizeze triada nucleară. În plus, America intenționează să demareze testele la prima sa armă hipersonică, în cel mai scurt timp. Expertul militar Ivan Konovalov (în imagine) este de părere că partea rusă a anticipat cu mult înainte demersurile Washingtonului.

”Această nouă armă constituie o amenințare zdrobitoare pentru apărarea noastră. Iată de ce modernizarea triadei nucleare este atât de importantă și de ce Ministerul Apărării și-a propus ca prioritate crearea unei arme hipersonice și a unui sistem de apărare împotriva armelor hipersonice. Este o provocare concretă”, declara, în acest sens, adjunctul Pentagonului, Allan Schaffer, la o conferință de descurajare nucleară.

Intervievat de publicația PolitRossia, expertul militar Ivan Konovalov a arătat că nu este cazul ca Rusia să-și facă probleme din cauza unui răspuns american. Pentru simplul motiv că actuala arhitectură de apărare a țării a fost construită ținând cont de pașii calculați ai inamicului, a explicat directorul Centrului pentru conjunctură strategică.

“Avem o imagine clară despre cum trebuie să răspundem la amenințări și la provocări. Lucru valabil și pentru arhitectura noastră militară. Toate aceste chestiuni au fost luate în calcul. Evident că, mai devreme sau mai târziu, americanii trebuiau să se apuce de modernizarea forțelor lor nucleare. Mai ales că, la un moment dat, domnul Trump i-a cerut lui Mattis (șeful Pentagonului de la acea dată, James Mattis) să facă o revizuire a tot ceea ce înseamnă forțe nucleare. Revizuirea a fost efectuată, iar americanii au ajuns la concluzia că, în următorii cincizeci de ani, vor investi în forțele nucleare în jur de 1 trilion de dolari”, a spus Konovalov, pentru Politros.com.

În opinia expertului, America nu s-a activat degeaba. Problema este că, în domeniul înarmării, Federația Rusă este cu un pas înaintea Pentagonului și nu invers. ”Forțele nucleare americane au fost, oarecum, uitate de predecesorii lui Donald Trump. SUA au mizat pe forțele de intervenție: trupe de infanterie, pușcași marini, aviație, flota de portavioane. Și au făcut așa, pentru a-și impune forța în fața întregii lumi; uitați-vă cum, de câți ani duc războaie pe planetă, ei utilizează mijloace convenționale, non-nucleare.

Acum, pentru americani a devenit evident faptul că Rusia nu doar le-a luat-o înainte, dar a devenit singura țară din lume care deține arma hipersonică. Una reală, nu schițe, proiecte, ci un mijloc care a intrat în dotarea armatei”, a afirmat specialistul.

Ivan Konovalov a subliniat că americanii vor încerca, acum, să ajungă din urmă Rusia, dar este greu de presupus că Rusia va sta cu brațele încrucișate. Vicleana manevră cu dezvoltarea ”discretă” și cu implementarea ulterioară – decizie care a răsunat în întreaga lume – a tehnologiilor hipersonice, în Forțele Armate ale Rusiei, a oferit un avantaj, iar acum, pentru a-l păstra, trebuie respectat planul deja elaborat și în curs de realizare.

”Nici o altă țară din lume nu numai că nu are ce să contrapună, dar nici măcar nu va reuși să creeze un analog, în viitorul apropiat. Nici Statele Unite, nici China. Ei vor să recupereze decalajul, sunt în rolul celui care vrea să ajungă din urmă. În ceea ce ne privește, cu aceeași consecvență, trebuie să dezvoltăm forțele noastre armate și să creăm noi tipuri de armament. Iar ei să ne ajungă din urmă”, a concluzionat expertul militar.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875102