Hot News
A murit ultimul mareșal al Uniunii Sovietice, Dmitri Iazov
25/02
La 75 de ani de la eliberarea țărilor din Europa Centrală și de Est de sub nazism
File de istorie: 1944-1945. Dezvoltarea cooperării sovieto-române, în luptele pentru eliberarea Ungariei (XVI)
26/02

Ambasadorul chinez: vechiul medicament sovietic este eficient împotriva coronavirusului

Foto: kp.ru

Vorbind la o conferință de presă, la Moscova, ambasadorul chinez în Rusia, Zhang Hanhui (în imagine), a vorbit despre succesele țării sale în combaterea epidemiei de coronavirus.

”Până în prezent, au apărut schimbări pozitive. În fiecare zi, sunt peste două mii de persoane care s-au recuperat, iar cazuri noi de îmbolnăvire sunt doar câteva sute (acum trei săptămâni, erau câteva mii pe zi). A scăzut semnificativ numărul de decese.

Au apărut noi metode de tratament. Au fost găsite medicamente cu efect pozitiv. Practica arată că medicina chineză este eficientă. La administrarea medicamentelor chinezești, nu a existat niciun caz de complicație.

Medicamentul respectiv este unul vechi – fosfat de cloroquină, care se folosește, de câteva decenii, împotriva malariei. Mai există un alt medicament vechi, de producție sovietică – arbidol. Până în prezent, aceste două medicamente sunt considerate a fi cele mai eficiente. Cea mai reușită modalitate este medicina europeană în combinație cu cea chinezească.

Nu este ușor pentru medicii din spitalele noastre, a continuat ambasadorul. Sunt îmbrăcați într-un costum de protecție chimică; din această cauză, nu pot merge, toată ziua, la toaletă. Chiar dacă transpiri abundent, nu poți schimba hainele, decât după ieșirea din izolator. Dar, mulțumită faptei eroice a acestor oameni, învingem boala”, a spus Zhang Hanhui.

Reamintim că, de la sfârșitul anului 2019, în China, face ravagii un nou tip de epidemie de coronavirus. Numărul de cazuri a depășit 70.000, numărul de decese – aproape 2500. Multe țări au impus carantină externă împotriva Chinei și a cetățenilor ei, iar legăturile de transport și economice cu cea mai mare economie din lume sunt, practic, blocate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875098