Hot News
Consiliul Federației a aprobat amendamentele la Constituție
12/03
Putin: SUA vor ca, sub controlul lor, Ucraina să trăiască pe seama Rusiei
12/03

Rusia trebuie să se pregătească pentru o luptă concurențială dură

Banca Centrală a Rusiei din Moscova/ Foto: Izvestia

La o întâlnire cu investitorii, președintele Rusiei, Vladimir Putin, le-a cerut celor prezenți să se pregătească pentru ”o foarte serioasă luptă concurențială”, scrie Vestifinance.

Șeful statului a atras atenția participanților asupra situației complicate: toate piețele – de la cele de materii prime, la cele de capital și financiare – traversează o perioadă de turbulențe.

Dar, Banca Centrală a Rusiei, Guvernul au luat măsuri preventive, pentru a proteja economia națională. ”Vreau să arăt că ambele instituții dispun de suficiente instrumente, de suficiente resurse pentru a păstra stabilitate, pe fondul instabilității macroeconomice”, a declarat președintele Rusiei.

Liderul de la Kremlin și-a exprimat convingerea că ”Rusia va trece această perioadă de turbulențe cu demnitate, calm”. Potrivit aprecierilor sale, există toate șansele ca ”ramurile cheie de producție ale Federației Ruse să iasă din această situație și mai întărite și pregătite pentru viitoarea foarte serioasa luptă concurențială”.

Acest lucru, a continuat Putin, va ajuta economia rusă să devină mai puternică. El a asigurat că autoritățile vor continua să îmbunătățească toate condițiile pentru business, pentru investitori.

Progresul tehnologic reprezintă una dintre principalele misiuni ale Guvernului, a amintit șeful statului, la întrevederea cu investitorii, printre care au fost numeroși reprezentanți ruși ai domeniului înaltelor tehnologii. Putin a arătat importanța contribuției investitorilor în proiectele de înaltă tehnologie, care vor ajuta la atingerea obiectivelor strategice ale țării, la înscrierea economiei rusești pe calea inovativă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875089