Hot News
Putin, despre sancțiuni: Unele domenii din Europa, mai afectate decât în Rusia
17/03
La 75 de ani de la eliberarea țărilor din Europa Centrală și de Est de sub nazism
File de istorie: 1944-1945. Dezvoltarea cooperării sovieto-române, în luptele pentru eliberarea Ungariei (XVIII)
17/03

Coronavirusul impune noi măsuri de protecție la Moscova

Foto: RIA Novosti

Primarul capitalei ruse, Serghei Sobianin, a introdus noi măsuri de protecție împotriva coronavirusului. Un decret în acest sens a fost publicat pe site-ul Primăriei orașului.

Prin urmare, la Moscova se interzice organizarea, în aer liber, a tuturor manifestărilor stradale cu participare masivă, a celor culturale, din sfera educației fizice și sportului, de natură expozițională sau de recreere.

În transportul suprateran a fost suspendată, temporar, vânzarea de bilete de către conducătorul auto.

De asemenea, în cadrul luptei împotriva răspândirii virusului sunt interzise manifestările cu o participare mai mare de 50 de oameni, în interior. Măsurile restrictive vor fi valabile până pe 10 aprilie anul curent.

Sobianin le-a cerut locuitorilor vârstnici ai capitalei să limiteze la maxim contactele cu lumea exterioară și să nu părăsească locuința, decât dacă este neapărat nevoie. De asemenea, s-au interzis toate manifestările desfășurate la bazele centrelor municipale de asistență socială.

Începând din 21 martie, până la 10 aprilie se închid toate școlile și instituțiile de educație suplimentară. În această perioadă, în școli vor fi organizate mici grupe de serviciu, care vor supraveghea respectarea regimului sanitar pentru elevii din clasele 1-4.

Primarul Moscovei i-a rugat pe părinții care au decis, deja, să nu-și mai lase copiii la școală, să nu permită apariția acestora în centre comerciale, parcuri și alte asemenea locuri. ”Închiderea școlilor nu înseamnă vacanță suplimentară, ci autoizolare voluntară la domiciliu”, a explicat edilul.
Pe de altă parte, a fost extinsă lista țărilor din ”zona de carantină”. Astfel, persoanele care vor veni din SUA, Marea Britanie, statele Uniunii Europei, Ucraina, Belarus și din toate țările europene care nu fac parte din UE vor fi trimise în carantină pentru 14 zile. Pe lista inițială figurau doar Germania, Spania, Italia, Coreea de Sud, Franța, China și Iran.

Aceeași autoizolare este valabilă și pentru persoanele care locuiesc împreună cu cetățenii proaspăt întorși din țările mai sus menționate.

Ultima oră: În Rusia, numărul persoanelor contaminate cu coronavirus a crescut, în ultimele 24 de ore, cu 30, pentru a ajunge la un total de 93, a anunțat vicepremierul Tatiana Golikova la ședința Consiliului de coordonare a luptei împotriva coronavirusului. Potrivit precizărilor sale, în 86 dintre cazuri, virusul a fost adus din alte țări. Doar șapte oameni s-au contaminat pe teritoriul Rusiei, după contactul cu purtătorii de Covid-2019.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875093