Hot News
În atenția mass mediei românești: acreditarea pentru Ziua Victoriei de la Moscova
19/03
O publicație suedeză a numit politica Ucrainei privind Crimeea drept fascistă
19/03

Rusia dezvoltă submarine din generația a cincia

Foto: RIA Novosti

Pentru marina militară a Rusiei, se dezvoltă submarine din generația a cincea, a declarat, într-un interviu pentru ”Krasnaia Zvezda”, comandantul Flotei militare a Rusiei, amiralul Nikolai Evmenov.

Potrivit spuselor sale, apariția unor asemenea submarine reprezintă o cerință a momentului, o necesitate pentru dezvoltarea pe mai departe a flotei.

”De aceea, nu este un secret că se lucrează la realizarea unor submarine nucleare din generația a cincea”, a spus Nikolai Evmenov.
El a subliniat că noile submarine vor fi mai perfecționate, pe mai mulți parametri.

Potrivit informațiilor din spațiul public, submarinul nuclear din generația cinci ”Haski” (Laika) va dispune de o construcție modulară și un larg spectru de armament.

Este vorba despre rachetele ”Kalibr”, ”Oniks” și “Țirkon”/ Zircon, de sistemul performant anti-navă ”Otvet”, de rachetele de mare viteză ”Hișnik”, de torpilele LUSET-80 și ”Fizik-1”, de anti-torpilele ”Lasta”, mini-rachete și mini-torpile.

S-a anunțat, de asemenea, că submarinul va fi echipat cu un sistem integrat de control al operațiunilor de luptă, cu inteligență artificială.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875078