Hot News
La Moscova, se introduce regimul de autoizolare generală
30/03
Fiodor Lukianov: Ce vor face SUA și China după pandemie
30/03

A murit scriitorul Iuri Bondarev

Foto: Kommersant

La Moscova, a încetat din viață scriitorul Iuri Bondarev. Avea 96 de ani. Valentina Bondareva a declarat că soțul ei a murit acasă.

Bondarev este autorul unor romane remarcabile, precum ”Batalioanele cer foc”, ”Ultimele salve”, ”Zăpada fierbinte” (despre bătălia de la Stalingrad, al cărei participant a fost autorul), ”Tăcere”, ”Limanul” – toate, traduse în limba română. A fost membru al Uniunii Scriitorilor din URSS, laureat al premiilor de stat. A fost pe front, veteran al Marelui Război pentru Apărarea Patriei. Este cunoscut pentru activitățile lui civice.

În 1988, de la tribuna Conferinței unionale de partid, scriitorul a criticat perestroika anunțată de Mihail Gorbaciov și comparată cu un avion ridicat în aer, fără să se știe dacă, în punctul de destinație, există pistă de aterizare. În plus, el a condamnat modul în care presa și televiziunea denigrează trecutul sovietic și realitățile sovietice.

În 1994, Bondarev a refuzat să primească Ordinul ”Prietenia Popoarelor” de la președintele de atunci, Boris Elțin, cu ocazia împlinirii a 70 de ani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875093