Hot News
Senatorul Aleksei Pușkov
Aleksei Pușkov: Rolul pregătit pentru Rusia, pe arena mondială
15/04
Corneliu Vlad: Un bonus amar al crizelor: dialogul direct, la vârf
15/04

Covid-19. Rusia, locul doi în lume la numărul de teste efectuate

Foto: RIA Novosti

Rusia a urcat pe locul doi în lume la numărul total de teste efectuate pentru depistarea noului coronavirus, a anunțat biroul de presă al Rospotrebnadzor (Serviciul pentru protecția consumatorului, n.r.).

Potrivit ultimelor date publicate de instituție, în Rusia, au fost efectuate peste 1,5 milioane de analize de laborator pentru identificarea noului virus. Pe primul loc, conform calculelor Universității John Hopkins, se află Statele Unite, cu peste 3,1 milioane de astfel de teste prelucrate.
În Rusia, după numărul de teste efectuate la 100.000 de locuitori, primul loc este ocupat de Regiunea Sahalin, cu mai mult de 4500 de analize, urmată de Moscova, cu 3144, pe ultima poziție a podiumului situându-se Districtul Autonom Iamalo-Neneț (nordul Siberiei de Vest).

Marți, 14 aprilie, Rospotrebnadzor a anunțat că, în total, pe teritoriul țării au fost înregistrate și aprobate pentru utilizare 11 tipuri de sisteme-test pentru depistarea noului coronavirus. Respectivele produse nu fac parte din categoria testelor rapide, a căror fabricație a fost demarată de o companie din parcul tehnologic al Akademgorodok, din Novosibirsk. Având o precizie de 94%, rezultatul poate fi obținut în 40 de minute. Se intenționează fabricarea a 500.000 de teste pe săptămână.

În urmă cu câteva zile, la 10 aprilie, specialiștii Agenției Federale Medico-Biologice (FMBA) au prezentat un test pe bază de cipuri, capabil să arate prezența (sau absența) noului coronavirus în organismul omului în doar 10-15 minute.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2874983