Hot News
Rusia a refuzat să cadă de acord asupra unui nou summit în format Normandia
26/04
Consilierul prezidențial despre prioritățile puterii
27/04

Maksim Oreșkin: Infuența coronaviruslui asupra globalizării

Foto: RIA Novosti

Consilierul președintelui Rusiei, Maksim Oreșkin, a evaluat influența pandemiei de coronavirus asupra globalizării și a sistemului de relații internaționale.

În opinia lui Oreșkin – până nu demult, ministru al economiei – după pandemie, ”toate instituțiile internaționale vor fi regândite”. ”Nu există măsuri automate, care să funcționeze în asemenea fenomene de criză, pe linia Fondului Monetar Internațional, pe linia Organizației Mondiale a Sănătății”, consideră consilierul prezidențial, citat de agenția TASS.

”Întregul sistem de relații internaționale reciproce va fi serios revizuit, sub acest nou unghi. În următorii ani, economia mondială va avea parte de multe asemenea schimbări structurale. Toate, apărute într-o perioadă de timp foarte scurtă”, a continuat Oreșkin, într-un interviu acordat postului de televiziune Rossia 24.

”Este evident că globalizarea va încetini serios după această criză, iar țările vor urmări, în primul rând, ce se întâmplă în interiorul lor și numai după aceea vor vorbi despre dezvoltarea vreunor chestiuni globale”, este de părere Oreșkin.

În plus, a continuat consilierul prezidențial, este evident că, după pandemia de coronavirus, se va acorda mai multă atenție sistemului de sănătate.

”Pandemia de coronavirus va influența mediul online și este de la sine înțeles că acum, în actuala situație, trendul de creștere a mediului online – care durează, deja, de niște ani, se va accelera considerabil, iar serviciile, care se dezvoltau oarecum planificat, vor evolua, acum, într-un ritm mult mai rapid. Și, aceasta este o serioasă schimbare în viața societății noastre globale”, spune Oreșkin.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875052