Hot News
Consilierul prezidențial despre prioritățile puterii
27/04
Rusia suspendă exporturile de grâu până la 1 iulie
27/04

Rusia ar putea evita vârful pandemiei de Covid-19

Anna Popova, șefă a Rospotrebnadzor/ Foto: RIA Novosti

Dacă populația va rămâne în case pe durata sărbătorilor de 1 Mai, Rusia ar putea evita un vârf al îmbolnăvirilor cu noul coronavirus, a declarat șefa Rospotrebnadzor (Serviciul pentru protecția consumatorului, n.r.), Anna Popova (în imagine).

”Cel mai mare risc este, astăzi, să ieșim pe durata sărbătorilor. În acele zile de sărbătoare, trebuie să rămânem în casă”, a spus oficialul rus la emisiunea ”Moscova. Kremlin. Putin” (Canalul 1 TV).

Potrivit aprecierilor sale, dacă oamenii vor ieși – cu mic, cu mare – pe străzi, Rusia se va întoarce ”în punctul de unde am pornit”, în condițiile în care regimul de autoizolare a ajutat la încetinirea ritmului de creștere a numărului de bolnavi până la câteva procente pe zi.

În acest context, secretarul de presă al președintelui rus, Dmitri Peskov, a afirmat că Rusia ar putea ieși pe platoul infecției cu coronavirus la mijlocul lunii mai, astfel că, în iunie, va fi mai ușor.

”Haideți să ne uităm la alte țări, precum Italia și Spania. Evoluția este mai mult sau mai puțin comparabilă. Cât a durat, acolo, faza critică? Cel mult o lună și jumătate. Așa că, pe la mijlocul lunii mai, am putea și noi să ieșim pe acest platou. După care, în prima lună a verii, va fi, probabil, mai ușor. Și, toate aceste neplăceri se vor uita rapid”, a spus Peskov.

Ultima oră: În ultimele 24 de ore, în Rusia, au fost înregistrate 6 198 de noi cazuri de infectare cu Covid-19 – față de 6 361, cu o zi înainte.

În total, Rusia numără 87 147 de persoane infectate cu Covid-19. Au decedat 794 de pacienți și s-au însănătoșit 7 346. Au fost efectuate 2 877 699 de teste.

Rusia a depășit China în ceea ce privește numărul de cazuri de îmbolnăviri și se clasează pe locul nouă în lista țărilor afectate de Covid-19, după numărul de infectați, relatează agenția RBC.

Graficele de răspândire a Covid-19 în Rusia, prezentând numărul de îmbolnăviri în fiecare zi: în Rusia, per total (culoarea albastră), la Moscova (culoarea roșie) și în Rusia, fără Moscova (culoarea galbenă)/ Foto: rambler.ru

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875175