Hot News
Academician rus: De ce este periculoasă spitalizarea bolnavilor cu Covid-19
29/04
Pandemie. Putin, despre Jack London și o alegere morală a rușilor
29/04

Ministrul Novak: Aprilie 2020, cea mai grea lună din istorie pentru industria petrolieră

Foto: bloomberg

Șeful ministerului rus al Energiei, Aleksandr Novak, a declarat că luna aprilie 2020 ar putea fi cea mai grea din istoria industriei petrolului. Într-un interviu acordat publicației Gazeta.ru, oficialul a explicat că două treimi din populația globală se află în izolare, motiv pentru care s-a redus considerabil cererea de benzină, consumul de kerosen în aeroporturi și capacitatea de încărcare a combinatelor de prelucrare. Stabilizarea prețurilor la petrol, în opinia ministrului, ar putea să se producă abia spre sfârșitul anului.

Astfel, în prezent, cererea a scăzut de la peste 100 milioane barili pe zi, la 70-80 de milioane, potrivit diferitelor estimări, adică o scădere de 20-30 milioane barili pe zi. În același timp, deocamdată nu se știe când se va termina acest regim, cu ce viteză se vor restabili economiile și, implicit, cât de rapid vor fi anulate măsurile de restricție și va crește cererea, a arătat ministrul rus.

”După părerea mea, aprilie va fi cea mai grea lună poate din întreaga istorie a industriei petrolului”, a spus Novak, atrăgând atenția că până și industria petrochimică a început să prelucreze mai puțin. ”Pentru că oameni din întreaga lume, practic, se află în autoizolare în casele lor, schimbându-și substanțial obiceiurile de conum, s-a diminuat consumul de produse petrochimice, folosite în domenii precum construcțiile și industria auto”, a precizat șeful de la Energie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875109