Hot News
Rusia a răspuns Ucrainei la acuzațiile legate de ancheta tragediei din Odessa
04/05
Cronica pandemiei în Rusia: situația staționează?
04/05

Expert: Numărul mare de infectați nu este o catastrofă

Foto: RIA Novosti

Creșterea numărului de teste pentru depistarea noului coronavirus, dar și un nivel ridicat de identificare a infecțiilor permite diagnosticarea unui număr maxim de locuitori ai Moscovei, a declarat directorul Centrului federal de cercetare în domeniul epidemiologiei și microbiologiei, Aleksandr Ghințburg, potrivit agenției TASS.

Potrivit spuselor sale, acest lucru le permite specialiștilor să identifice numărul purtătorilor asimptomatici de SARS-CoV-2, care, fără să știe, pot transmite virusul mai departe. Astfel, ei pot fi izolați, pentru a reduce ritmul de răspândire a noului coronavirus.

”În fazele de început, când este depistată infecția și nu boala, există posibilitatea ca pacientul să fie izolat, cu limitarea contactelor sale”, a explicat omul de știință. Ghințburg a insistat că o creștere a cazurilor confirmate de contaminare nu înseamnă că ”pandemia se adâncește”. ”Cifra crește, pentru că se extinde procedura de testare”, a adăugat specialistul, citat de Vesti.ru.

În ceea ce privește evoluția epidemiei, medicul șef al spitalului din Kommunarka, Denis Proțenko, a respins eventualitatea ca în Rusia să se repete scenariul din Italia. Potrivit medicului, chiar și în Italia, infecția s-a răspândit diferit, în funcție de regiune: în nord s-a înregistrat o ”situație absolut catastrofală”, cu un mare număr de pacienți conectați la aparate de ventilare artificială a plămânilor, în timp ce, în sud, epidemia a fost mai blândă, a explicat Proțenko.

De altfel, a adăugat medicul, în majoritatea țărilor, epidemia a decurs după propriul scenariu, unic. ”La noi, elementul distinctiv îl constituie faptul că Moscova, ca hub de intrare, a reușit să adopte acele măsuri care nu au permis o răspândire fulgerătoare a virului în întreaga țară: izolare, control la intrare, spitalizare provizorie, supraveghere”, a arătat medicul.

El a adăugat că, după toate probabilitățile, aceste măsuri au oferit sistemului de sănătate al Rusiei două-trei săptămâni pentru a se adapta. ”Poate că iau dorința drept realitate, dar aceasta este senzația”, a subliat Proțenko.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875068