Hot News
Vladimir Putin l-a decorat pe Kim Jong-Un
06/05
Cronica pandemiei în Rusia, la data de 6 mai
06/05

Mediul de afaceri din Rusia și-ar putea relua activitatea la jumătatea lunii mai

Boris Titov, împuternicitul prezidențial pentru apărarea drepturilor antreprenorilor/ Foto: TASS

Închise, din cauza pandemiei de Covid-19, întreprinderile rusești, inclusiv restaurantele, magazinele și muzeele, își vor putea relua treptat activitatea, începând cu mijlocul lunii mai, cu respectarea normelor sanitare, a declarat Boris Titov, împuternicitul prezidențial pentru apărarea drepturilor antreprenorilor, citat de agenția TASS.

”Sper că, din 12-15 mai, o parte dintre firme se vor redeschide. Mă refer la anumite restaurante, magazine, muzee, expoziții, platforme pentru excursii. Respectând regulamente speciale, oamenii vor putea reveni la muncă”, a spus oficialul rus.

În ceea ce privește competițiile sportive și concertele cu public numeros, acestea nu vor putea fi organizate ”mai devreme de toamnă, ba chiar sfârșitul anului”.

Titov a anunțat că, împreună cu specialiștii Rospotrebnadzor (Protecția consumatorului, n.r.), echipa pe care o conduce elaborează un regulament, după care vor funcționa centrele comerciale.

Guvernul Rusiei a adoptat deja un pachet de măsuri pentru susținerea mediului de afaceri, în condiții de pandemie. Astfel, întreprinderile mici și mijlocii, din cele mai afectate domenii de activitate, vor putea conta pe o amânare a plăților la chirii și la impozite, cu excepția Taxei pe Valoare Adăugată. În plus, se suspendă procedurile de intrare în faliment a unor astfel de companii și sunt lansate programe speciale de creditare. Pentru primul plan anti-criză, Ministerul de Finanțe al Rusiei a prevăzut 1,4 trilioane de ruble (17,7 miliarde de euro), adică 1,2% din PIB, menționează TASS.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875078