Hot News
Cronica pandemiei în Rusia, la data de 12 mai
12/05
Corneliu Vlad: Patriotismul, un leitmotiv al discursului global
12/05

MAE ucrainean, definit ca un focar de schizofrenie

Foto: RIA Novosti

Ministerul de Externe al Ucrainei lansează declarații pline de ură și este ”un focar de schizofrenie”. Așa a fost caracterizată în Rada Supremă (Parlamentul Ucrainei, n.r.) activitatea MAE al țării, în contextul comunicatului emis de respectiva instituție în legătură cu aniversarea tragediei din 2 mai, de la Odessa, scrie ”Rossiiskaia Gazeta”.

”Ministerul de Externe este ograda președintelui țării, el răspunde de MAE; este treaba lui, conform constituției și a tot ce vrei. Printr-o bizară coincidență de circumstanțe, MAE apare la noi, mereu, ca o un focar absolut de – cum să mă exprim mai bine – de schizofrenie”, a afirmat copreședintele grupului parlamentar ”Platforma de opoziție – Pentru viață”, Vadim Rabinovci, citat de RIA Novosti.

Într-un interviu acordat postului de televiziune ”112”, parlamentarul ucrainean a adăugat că toate comentariile diplomației Ucrainei privind tragedia din 2 mai, de la Odessa, constituie limita ”prostiei semi-fasciste”, a tupeului și a urii față de oameni.

RG menționează că Ministerul de Externe al Ucrainei a pasat Rusiei responsabilitatea pentru uciderea, la 2 mai 2014, la Odessa, a 48 de activiști ai ”anti-maidanului”, de către ”naționaliști” ucraineni. În acest context, șeful Comisiei din Duma de Stat pentru afaceri internaționale, Leonid Sluțki, a calificat asemenea declarații drept cinism și obrăznicie, apreciind că, procedând astfel, Kievul încearcă să se debaraseze de orice responsabilitate și să găsească justificare pentru propria inactivitate criminală în vederea anchetării tragediei din 2 mai.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875187