Hot News
Cronica pandemiei în Rusia, 14 mai: numărul celor infectați scade
14/05
Senatorul Aleksei Pușkov
Pușkov: Cum se va schimba lumea din cauza coronavirusului
15/05

Medicament testat împotriva Сovid-19. Primele rezultate, încurajatoare

Foto: don24.ru

Rezultatele intermediare ale testelor clinice cu medicamentul Favipiravir au demonstrat un rezultat pozitiv, administrarea preparatului îmbunătățind starea pacienților cu Сovid-19, a anunțat șeful Fondului pentru investiții directe (RFPI), Kirill Dmitriev, citat de ”Izvestia”.

”Datele primite arată că, după cinci zile de terapie, 60% dintre cei 40 de pacienți cărora le-a fost administrat Favipiravir au avut rezultat negativ la testul pentru depistarea noului coronavirus. Este de două ori mai mult decât în grupul unde s-a aplicat tratamentul standard”, a spus Dmitriev.

El a precizat că aceste date coincid cu rezultatele studiilor chineze, care au indicat o reducere a perioadei de boală de la 11 la 4-5 zile. Dmitriev a menționat, de asemenea, că testele clinice se vor încheia la sfârșitul lunii mai. Apoi, medicamentul trebuie să primească permis de înregistrare, pentru a putea fi folosit pe tot teritoriul Rusiei.

”Grupul de companii HimRar împreună cu RFPI pot demara livrările comerciale ale preparatului la sfârșitul lunii mai. Capacitățile industriale și reactivii necesari sunt deja pregătite”, a adăugat Dmitriev.

Săptămâna trecută, compania farmaceutică Promomed a anunțat că este pregătită să lanseze în producție preparatul Favipiravir la uzina Biohim din Saransk. Ministerul rus al Sănătății a inclusiv acest medicament pe lista posibilelor tratamente împotriva Covid-19 la pacienții adulți, la sfârșitul lunii aprilie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875052