Hot News
Cronica pandemiei în Rusia, 18 mai: cea mai mică creștere din ultimul timp
18/05
Vyacheslav Samoshkin: Pactul Molotov-Ribbentrop, în ecuația Victoriei asupra Germaniei naziste
18/05

Medicamentul Meflochina, eficace împotriva coronavirusului

Foto: TASS

Directoarea Agenției Federale de Medicină și Biologie (FMBA), Veronika Skvorțova, a prezentat rezultatele testelor preclinice efectuate cu medicamentul Meflochina ca tratament împotriva coronavirusului, scrie RIA Novosti.

S-a constatat că preparatul ”anihilează în proporție de 100% acțiunea citopatică a virusului în decurs de 48 de ore din momentul infectării, dar administrat într-o doză foarte mică – două micrograme la un mililitru”, a explicat șefa departamentului. Dacă este administrat înainte de contaminare, acțiunea virusului scade cu 50%-70%, a adăugat ea. Astfel, Meflochina ar putea fi folosită și pentru prevenție.

”La cele patru principale centre ale FMBA derulăm pe Meflochină un studiu clinic comparativ cu alte preparate antivirale și observăm anumite avanataje la bolnavii de gravitate medie. Cel puțin 70% dintre ei prezintă o îmbunătățire constantă a stării de sănătate după administrarea preparatului”, a declarat Veronika Skvorțova.

Intrând în detalii, ea a precizat сă, după prima săptămână de administrare a Meflochinei, 70% dintre pacienți scapă în mod garantat de virus. La 26% dintre pacienți medicamentul provoacă efecte secundare, inclusiv o senzație de insuficiență cardiacă și tulburări de somn.

Skvorțova a arătat, totodată, că aceste fenome sunt ușor de suportat, dar ele există, motiv pentru care, la alegerea medicamentului pentru tratament trebuie ținut cont de starea inimii și de circuitul cardiovascular.

”Studiile continuă, acestea fiind doar date intermediare, care cer finalizarea cercetărilor și o prelucrare statistică minuțioasă”, a subliniat șefa FMBA.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875085