Hot News
Corneliu Vlad: Controlul înarmărilor, într-un moment critic
26/05
Cronica pandemiei în Rusia, la data de 26 mai
26/05

Modificarea Constituției. Votul la distanță, posibil doar în unele regiuni

Constituția Federației Ruse din 12 decembrie 1993/ Colaj: Rosbalt

Votul la distanță pentru modificarea Constituției este posibil în unele regiuni, nu în întreaga țară, a declarat președintele Comisiei Electorale Centrale a Rusiei, Ella Pamfilova, relatează ”Rossiiskaia Gazeta”.

”În ceea ce privește votul popular privind aprobarea amendamentelor aduse la Constituția Rusiei, votul la distanță nu va fi folosit în toată țară. Deocamdată, nu poate fi vorba decât de vreo trei-patru regiuni și, pentru moment, numai pe baza ”tehnologiei moscovite” folosită anterior”, a precizat oficialul rus.

Pamfilova a spus că inițiativa privind organizarea votului la distanță trebuie să vină chiar din partea regiunii.

Citând patru surse concordante apropiate Kremlinului, cotidianul RBK a anunțat, anterior, că votul privind modificarea Constituției și parada militară dedicată Victoriei în Marele Război de Apărare a Patriei s-ar putea desfășura în aceeași zi, pe 24 iunie 2020. Data nu este însă bătută în cuie și, în funcție de evoluția situației epidemiologice din Rusia, parada militară ar putea avea loc, potrivit unei variante alternative, la 3 septembrie anul curent.

Președintele Vladimir Putin a semnat decretul privind schimbare a datei de desfășurare a votului popular privind adoptarea amendamentelor aduse Legii fundamentale, din 22 aprilie, pentru o dată nedeterminată. Ea va fi stabilită prin ”decret prezidențial separat”. Cetățenii cu drept de vot ai Rusiei sunt chemați să răspundă la întrebarea: ”Sunteți de acord cu modificările aduse Constituției Federației Ruse?”

În ceea ce privește parada militară dedicată Victoriei, din cauza epidemiei de Covid-19, toate acțiunile festive prevăzute pentru 9 Mai au fost anulate, iar veteranii de război l-au rugat pe șefului statului să stabilească o dată ulterioară. ”Va fi principala noastră paradă din Piața Roșie și marșul popular al Regimentului nemuritor, marșul memoriei noastre recunoscătoare, marșul indestructibilei legături de sânge, o legătură vie între generații”, a asigurat, la 9 Mai, președintele rus.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875204