Hot News
La parada de la Moscova vor participa în jur de 14.000 de oameni
02/06
Inteligența artificială, învățată să citească manuscrise
03/06

Putin a arătat când va începe redresarea economică

Foto: RIA Novosti

Președintele rus a cerut ca, în a doua parte a lunii iunie, să fie precizați parametrii planului de redresare a economiei, astfel încât la începutul lunii iulie să se treacă la realizarea lor concretă. Planul a fost conceput pe trei etape, valoarea lui fiind estimată la 5 trilioane de ruble (65,1 miliarde de euro – n.r.), relatează RBK.

La o ședință cu premierul Mihail Mișustin, liderul de la Kremlin a anunțat că a primit deja proiectul planului, pe care l-a studiat în prealabil.
”Documentul prezentat poate fi considerat ca bază”, a spus șeful statului. Putin a arătat, de asemenea, că va continua să convoace consfătuiri privind problemele cu care se confruntă anumite domenii de activitate: industria ușoară, macroeconomia, planificare bugetară.

El a cerut ca, în a doua jumătate a acestei luni, să fie precizați parametrii acțiunilor viitoare și să se treacă la realizarea planului la începutul lunii iulie.

”Este important ca această activitate să se desfășoare fără pauze, iar economia, piața muncii, veniturile cetățenilor să primească, în a doua parte a anului, un sprijin serios și eficient pentru o redresare fermă”, a adăugat Putin.

La consfătuire, premierul Mișustin i-a expus președintelui principalii parametri ai planului. El este calculat pe trei etape și prevede 500 de acțiuni, valoarea lui fiind estimată la circa 5 trilioane de ruble, pe doi ani. Prima etapă acoperă lunile rămase până la sfârșitul trimestrului trei al anului în curs, rolul ei fiind stabilizarea situației și prevenirea oricăror situații care ar putea conduce la scăderea veniturilor populației. Etapa a doua (până în trimestrul doi din 2021) înseamnă finalizarea procesului de redresare a economiei, reducerea ratei șomajului și asigurarea unei creșteri a veniturilor cetățenilor până la un nivel comparabil cu anul 2019, a detaliat premierul. În ultima etapă, a treia (trimestrele trei-patru din 2021), guvernul speră ca economia să se înscrie pe o tendință stabilă de creștere.

Mișustin a apreciat că, până la sfârșitul etapei a doua, Rusia ar trebui să atingă o creștere economică mai mare decât cea de dinaintea crizei provocate de pandemia de coronavirus.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875082