Hot News
Alexander Rahr: În articolul său, Putin îndeamnă Occidentul să nu se joace cu istoria
20/06
Vladimir Putin: 75 de ani de la Marea Victorie. Răspunderea noastră comună față de istorie și viitor (I, II, III, IV, V)
22/06

Sunt înstituite decorații de stat pentru medici

Ordinul ”Pirogov”/ Foto: kremlin.ru

Președintele Vladimir Putin a semnat un decret prin care sunt instituite decorații de stat pentru lucrătorii din sfera medicinei, relatează web-site-ul Kremlinului.

Este vorba de Ordinul ”Nikolai Pirogov” și medalia ”Luka Krîmski”. Primul ordin este creat în onoarea ”marelui doctor și om de știință, participant la apărarea Sevastopolului (1854-1855 – n.r.)”. Medalia ”Luka Krîmski” îl onorează pe cunoscutul medic, Arhiepiscopul Simferopolului și al Crimeii, Luka Krîmski.

În comunicat se spune că decorațiile nou instituite, în “viitorul foarte apropiat, vor fi înmânate celor mai vrednici lucrători din domeniul sănătății”. Printre aceștia se vor număra atât medici cât și oameni de știință, precum și personalul medical.

Medalia ”Luka Krîmski”/ Foto: kremlin.ru

Ambele decorații poartă numele medicilor celebri a căror viață a fost legată de Crimeea. Așadar, Nikolai Pirogov este fondatorul chirurgiei militare ruse de teren; a fost participant la Războiul Crimeii și la Războiul Ruso-Turc din 1877-1878. Luka Krîmski (în lume – Valentin Voino-Iasenețki) a fost chirurg rus și sovietic, precum și slujitor marcant al bisericii creștine. În timpul Marelui Război pentru Apărarea Patriei, a lucrat în spitale militare și în cele din evacuare, iar, în 1946, a primit Premiul Stalin de gradul I pentru dezvoltarea științifică a metodelor chirurgicale pentru tratarea bolilor purulente și a rănilor.

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875089