Hot News
General FSB: Cum sunt identificați spionii
09/07
Putin și Xi Jinping au vorbit la telefon despre colaborare economică
09/07

Ministerul Sănătății a aprobat alt preparat anti-Covid

Complexul farmaceutic pentru producerea de forme de dozare finite și de substanțe biotehnologice din Iaroslavl/ Foto: r-pharm.com)

Ministerul Sănătății al Rusiei a aprobat utilizarea preparatului cu denumirea comercială ”Koronavir” pentru tratarea afecțiunii provocate de noul coronavirus, informează RBK, citând datele Registrului de stat al produselor farmaceutice.

Preparatul a fost înregistrat de compania R-Farm, iar, în circuitul comercial, el ar urma să ajungă până la sfârșitul acestei luni. ”Producția acestui medicament, organizată cu participarea Fondului pentru dezvoltarea industriei, va fi asigurată de întreprinderea R-Farm, din orașul Iaroslavl”, se precizează în comunicatul companiei.

După obținerea certificatului de înregistrare, preparatul va fi livrat în regiuni și va fi utilizat în spitale din Moscova, Sankt-Petersburg, Iaroslavl și din multe alte orașe.

”Koronavir” a fost dezvoltat pe baza aceleiași substanțe active prezente și în alte medicamente aprobate de Ministerului Sănătății, în cadrul luptei împotriva Covid-19 – favipiravir. El intră în componența preparatelor cunoscute sub denumirea comercială ”Avifavir”, primul medicament anti-Covid aprobat spre utilizare în Rusia și ”Areplivir”.

Ministerul Sănătății al Rusiei a decis efectuarea de teste clinice pentru favipiravir în luna aprilie. Aceeași instituție a anunțat că, în timpul testelor pe oameni, cu ”Avifavir”, gradul de eficiență a fost de 90%. În iunie, preparatul a fost livrat în 35 de regiuni ale Rusiei, dar și în Belarus și urmează să fie exportat în Kazahstan.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875153