Hot News
Corneliu Vlad: Ucraina rămâne într-o zona geopolitică a ambiguității
21/07
Senatorul Konstantin Kosaciov: Rusia consideră G7 un format învechit
22/07

Siluanov: Guvernul Rusiei nu angajează hackeri

Ministrul de finanțe, Anton Siluanov/ Foto: TASS

Ministrul de Finanțe al Rusiei, Anton Siluanov, a respins acuzațiile Occidentului, potrivit cărora, în Rusia, ar exista un grup de hackeri care, din ordinul Guvernului, fură secrete străine, inclusiv în domeniul cercetărilor legate de dezvoltarea unui vaccin împotriva noului coronavirus, relatează agenția Interfax.

”Nu există nici un fel de hackeri care să lucreze pentru Guvernul Rusiei”, a spus Siluanov, subliniind că Rusia nu este interesată de informații referitoare la vaccinurile dezvoltate în alte țări, pentru că lucrează la un preparat propriu. ”Iată de ce, chiar nu văd care ar fi rostul unor hackeri în această privință”, a adăugat oficialul rus, într-un interviu pentru postul de televiziune CNBC.

Întrebat dacă aceste acuzații ar putea dăuna reputației Rusiei printre investitorii atât de necesari economiei țării, Siluanov a declarat: ”Ce impact ar putea avea asupra economiei? Chiar nu cred că acest lucru ar putea influența în vreun fel economia”. El a atras atenția că Rusia nu are probleme ”cu execuția deficitului bugetar; găsim investitori și la noi”.

”Dacă trebuie sau nu să ne împrumutăm în afara țării?

Vom vedea, totul depinde de conjunctura pieței. Totuși, sunt convins că ne vom putea împrumuta din afară, la dobânzi excelente”, a spus ministrul de Finanțe al Rusiei.

Referindu-se la investiții în economie, Siluanov a subliniat că ”investitorii trebuie stimulați. În economia noastră se observă o intensificare a activității investitorilor locali, dar, noi, întotdeauna, salutăm și prezența investitorilor străini. Nu sunt de acord că imaginea Rusia a suferit din cauza presupuselor atacuri cibernetice sau din cauza altor informații negative. Nu este așa. Cel mai important lucru este politica macroeconomică echilibrată pe care noi o promovăm”, a concluzionat Siluanov.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875110