Hot News
Banii confiscati vor fi transferați pensionarilor
28/07
Corneliu Vlad: Migrenele “jocului în trei”
28/07

”Atmosfera de ostilitate”: Lucescu a părăsit postul de antrenor principal al clubului „Dinamo”-Kiev

Maestrul român Mircea Lucescu/ Foto: sportdaily.ru

Specialistul român Mircea Lucescu și-a dat demisia din funcția de antrenor principal al clubului de fotbal ”Dinamo” chiar peste patru zile după numirea sa, transmite RIA Novosti, referindu-se la ziarul ”Gazeta Sporturilor”. Însă, în cele din urmă, maestrul a fost convins să-și anuleze decizia.

Fostul antrenor al ”Șahtiorului”- Donețk, Lucescu a preluat conducerea clubului ”Dinamo”- Kiev la 23 iulie. O parte dintre fanii clubului kievean au perceput negativ această numire.

„Nu pot fi de acord cu faptul că propriii fani acționează împotriva intereselor clubului lor. Din păcate, am decis să renunț să colaborez cu ”Dinamo”. Nu pot lucra într-o atmosferă de ostilitate, mai ales din partea fanilor, de al căror sprijin are nevoie echipa. Nu am fost niciodată un laș. Acest lucru este demonstrat de munca mea la „Galatasaray”, la „Besiktas”, la „Dinamo” București și la „Rapid” București ”, a spus Lucescu.

”Venirea mea la ”Dinamo” nu are nicio legătură cu finanțele, banii sunt ultimul lucru care m-a interesat. Am vrut să mă întorc în fotbal, în Ucraina și să mă scufund din nou în această atmosferă captivantă și imprevizibilă”, a spus specialistul, care împlinește 75 de ani la 29 iulie.

Mircea Lucescu are o carieră în fotbal de învidiat. Din 2004 până în 2016, maestrul român a antrenat ”Șahtior”-Donețk, care sub conducerea sa a devenit campionul Ucrainei de opt ori, a câștigat Cupa Ucrainei de șase ori, a obținut Cupa UEFA (acum, Liga Europei), în 2009. Lucescu a mai antrenat echipa națională a României, ”Zenit”- St. Petersburg, ”Inter”- Milano, ”Galatasaray”, ”Besiktas” și alte echipe. Între anii 2017 și 2019, a lucrat cu echipa națională a Turciei.

Ultima ora. După cum transmite agenția rusă REGNUM, în cele din urmă, Mircea Lucescu a decis să rămână în funcția de antrenor principal la ”Dinamo” Kiev. Acest lucru a fost comunicat, la 28 iulie, de serviciul de presă al clubului.  Antrenorul român a cedat în fața insistențelor din partea președintelui clubului, Igor Surkis, care i-a scris, între altele, lui Mircea Lucescu: ”Valul emoțiilor din partea unor fani ai lui ”Dinamo” nu poate fi un factor determinant pentru viitorul echipei, care este pregătită pentru noi provocări sub conducerea dumneavoastră…”

1 Comment

  1. Basarabeanu spune:

    Mircea Lucescu a demisionat dar și a revizuit comportamentul și de ziua lui de naștere a revenit la conducerea clubului din nou

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875064