Hot News
Kremlinul așteaptă ca rușii reținuți în Belarus să fie eliberați
31/07
Abramovici renunță la afacerile cu aur
01/08

Rusia a pregătit pentru China proiecte de investiții comune în valoare de 20 miliarde dolari

Aprilie 2019. Beijing. Rusia și China discută proiecte comune de investiții/ Foto: ru.euronews.com

În cadrul grupului interdepartamental de lucru, Rusia a analizat șase noi proiecte de investiții, în valoare de 20 miliarde de dolari, în vederea realizării lor în comun cu China, a anunțat Ministerul Dezvoltării Economice a Rusiei, scrie agenția TASS.

”Rusia va propune Chinei noi proiecte comune, în valoare de 20 de miliarde de dolari”, a precizat instituția citată, precizând că a fost prima consfătuire din 2020 a grupului de lucru. Potrivit sursei, cu acest prilej au fost analizate cererile depuse de companiile participante la realizarea respectivelor proiecte de investiții.

«Ca parte a implementării proiectului de înaltă tehnologie al societății ”Monokristall”, se propune dezvoltarea tehnologiei și lansarea în producție de serie, în orașul Stavropol (sudul părții europene a Rusiei), a peliculelor de safir cu diametrul de șase inch pentru LED-uri de înaltă luminozitate și micro-LED-uri», a precizat ministerul mai sus menționat. Conform proiectului, capacitatea de producție a uzinei va fi de 150.000 de pelicule pe lună, cu încasări din export de peste 75 milioane de dolari.

Se intenționează, de asemenea, construirea, în localitatea Ust-Luga (împrejurimile Sankt-Petersburgului), a unui combinat chimic, ca parte a unui complex de prelucrare a gazelor naturale, care va asigura o producție de produse polimerice de cel mult 3 milioane de tone pe an. Investițiile prevăzute se ridică la 18,8 milioane de dolari.

Comisia interguvernamentală ruso-chineză de colaborare în domeniul investițiilor a fost înființată în anul 2014, din inițiativa președinților celor două țări. Scopul ei este coordonarea și consolidarea interacțiunii celor două state în domeniul investițiilor.
Copreședinții Comisiei sunt prim vicepremierul rus Andrei Belousov și prim-adjunctul președintelui Consiliului de Stat al Chinei, Han Zheng.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875052