Hot News
Noua strategie energetică a Rusiei: prin Nord Stream-2 ar putea fi transportat hidrogenul
04/08
Corneliu Vlad: Pentru Moscova, confruntarea Trump-Biden e joc cu sumă nulă
04/08

Aleksei Pușkov: În Polonia prinde viață planul Zbigniew Brzezinski

SUA își transferă trupele în Polonia/ Foto: twitter.com

Polonia se transformă în pilonul militar al Statelor Unite în estul Europei, a apreciat senatorul rus Aleksei Pușkov, comentând informația privind decizia Washingtonului de a trimite suplimentar, în Polonia, 1000 de soldați americani.

”Era de așteptat. Polonia este transformată într-un pilon militar al Statelor Unite, în estul Europei, îndreptat, desigur, împotriva Rusiei. Un plan gândit încă de Zbigniew Brzezinski și care prinde viață. Suferind de complexele anti-rusești, elita poloneză jubilează, fără îndoială”, a scris Pușkov pe canalul Telegram.

”Și nu m-aș mira dacă, după militari, tot din Germania, vor fi deplasate în Polonia bombele atomice ale aviației americane. În orice caz, așa a spus, la un moment dat, ambasadorul SUA la Varșovia, Georgette Mosbacher.

Atunci, ea a fost dezavuată în SUA: a greșit și, în general, nu prea înțelege ce vorbește. Varșovia a anunțat că nu are astfel de planuri. Dar, există marea probabilitate ca diplomatul american să fi lansat acea afirmație – fără să gândească sau dimpotrivă – cu un scop, ca un prim balon de testare, despre viitorul scenariu al evoluției evenimentelor: evacuarea bombelor atomice ale SUA din Germania, unde prezența lor nu stârnește entuziasm, în Polonia, unde vor fi întâmpinate cu demonstrații de bucurie”, și-a încheiat politicianul rus postarea pe Telegram.

Rambler amintește că Washingtonul și Varșovia au finalizat negocierile privind acordul de extindere a colaborării în domeniul apărării (Enhanced Defense Cooperation Agreement, EDCA), în cadrul căruia, în Polonia, vor fi deplasați, suplimentar, 1000 de militari americani.

Comentând aceeași informație, vicepreședintele Comisiei pentru Apărare din Duma de Stat, Iurii Șvîtkin, a apreciat că redislocarea trupelor SUA la granițele Rusiei va conduce la destabilizare în apropierea frontierei ruse.

Între timp, SUA își retrag din Germania 11.900 de militari. Pentagonul intenționează să-i desfășoare rapid în Europa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875063