Hot News
Vaccinul ”Sputnik V”: cheia succesului
15/08
Deputat al Radei: În Ucraina se pune la cale o lovitură de stat
16/08

Vaccin anti-Covid: primele doze au fost deja fabricate

Foto: vladmedicina.ru

În Rusia a început deja producția vaccinului ”Sputnik V” împotriva noului coronavirus, primul înregistrat în lume. Primele doze au fost deja fabricate, a anunțat Ministerul Sănătății al Rusiei, scrie presa de la Moscova.

Preparatul a fost dezvoltat de specialiștii Centrului Național de Cercetare în domeniul Epidemiologiei și Microbiologiei ”N.F.Gamaleia”.

Șeful institutului, Aleksandr Ghințburg, a presupus că, pentru piața internă, volumul necesar de vaccinuri va fi realizat în 9-12 luni. În realizarea preparatului s-a implicat, de asemenea, Fondul Rus pentru Investiții Directe, al cărui director general, Kirill Dmitriev, a declarat că, până acum, există cereri de cumpărare pentru 1 miliard de doze de vaccin din peste 20 de țări ale lumii. Tot el a anunțat că

Rusia a convenit ca vaccinul să fie produs și în alte cinci țări. Capacitățile disponibile permit o producție de 500 de milioane de doze pe an, a precizat omul de afaceri.

Registrul de stat al medicamentelor a menționat, la rândul său, că vaccinul reprezintă o soluție pentru injectare intramusculară.

Vaccinarea se va efectua în două etape, cu introducerea celor două componente la interval de trei săptămâni. O schemă de tratament care, potrivit Ministerului rus al Sănătății, permite formarea unei imunități de lungă durată, pentru aproximativ doi ani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875114