Hot News
Rușii folosesc mai des cardurile de credit
31/08
Kosaciov: Muntenegru ar putea renunța la orientarea anti-rusă
01/09

Vaccinul ”Sputnik V”: Livrările în loturi mari încep în septembrie

Foto: Centrul ”N.Gamaleia”/ TASS

Vaccinul împotriva noului coronavirus ”Sputnik V” va începe să fie livrat în loturi mari în luna septembrie, a anunțat ministrul rus al Sănătății, Mihail Murașko, precizând că au fost selectate deja 2.500 de persoane, din totalul planificat de 40.000, pentru ultima fază de testare a preparatului, scrie agenția TASS.

”La vaccinarea împotriva noului coronavirus, în paralel se derulează definitivarea procesului de producție și monitorizarea post-înregistrare. Firește că, în primul rând, va fi livrat vaccinul pentru personalul medical și pentru cadrele pedagogice, injectarea fiind total voluntară. Primele livrări în loturi mari vor începe în septembrie”, a spus ministrul.

Murașko a adăugat, totodată, că alte câteva vaccinuri anti-Covid se află în faza testelor clinice sau de înregistrare. ”De aceea eu cred că volumul maxim al producției se va atinge undeva în noiembrie – decembrie. Trebuie separată vaccinarea anti-gripală de cea împotriva noului coronavirus”, a subliniat oficialul rus.

În același timp, Murașko a anunțat că peste 2.500 de voluntari, din totalul planificat de 40.000, au fost deja selectați în grupe pentru participarea la ultima etapă de testare a vaccinului ”Sputnik V”, așa numita monitorizare post-înregistrare. ”Grupele pentru monitorizarea post-înregistrare sunt în curs de formare. Au fost selectate peste 2.500 de persoane, în total vor fi 40.000”, a precizat ministrul.

1 Comment

  1. Basarabeanu spune:

    Primul vaccin din lume numit sputnik V va fi livrat peste hotare.prima țară in care va fi livrat este chiar Belarus

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875091