Hot News
Putin, Macron și Trump: Declarație comună privind Nagornîi Karabah
01/10
Lavrov: Berlinul s-a înscris pe linia de descurajare a Rusiei
02/10

Volodin: Putin l-a salvat pe Navalnîi

Președintele Dumei de Stat, Viaceslav Volodin/ Foto: TASS

Aleksei Navalnîi este un ”nerușinat și un ticălos”, a afirmat speakerul Dumei de Stat,  Viaceslav Volodin, potrivit căruia acuzațiile opozantului privind implicarea autorităților ruse în cele întâmplate se încadrează în scenariul că totul putea fi ”regizat” de serviciile occidentale, relatează RBK.

Viața opozantului Aleksei Navalnîi ”chiar a fost salvată de toți – de la piloți și medici, până la Președinte”, a spus Viaceslav Volodin, a cărui declarație se află pe site-ul Camerei Inferioare a Parlamentului Rus.

”Navalnîi este un nerușinat și un ticălos. Putin i-a salvat viața. Dacă ceea ce i s-a întâmplat a fost regizat de serviciile speciale ale statelor occidentale, atunci, declarația lui se încadrează în această logică (…) Iar astfel de declarații pot fi făcute doar de o persoană necinstită”, a spus Volodin.

Aceasta a fost reacția politicianului la cuvintele lui Navalnîi, care a afirmat că are o singură idee despre cine s-ar putea afla în spatele tentativei de atentat la viața lui.

”Eu afirm că în spatele celor întâmplate se află Putin, iar alte versiuni, referitoare la infracțiune, eu nu am”, a spus opozantul rus, într-un interviu acordat publicației germane Der Spiegel.

Volodin a amintit că Germania nu a trimis nici până acum Rusiei nici biomaterialul recoltat de la Navalnîi, nici concluzia medicilor. ”Acest lucru reprezintă o dovadă în plus că totul a fost înscenat de țări străine, pentru a crea tensiune în Rusia, în momentul în care se pregăteau rezultatele alegerilor din Belarus, pentru a bloca țara noastră și pentru a nu ne permite să apărăm suveranitatea unui stat aliat nouă. Cei care au vrut să pună mâna pe Belarus au eșuat”, a afirmat Volodin.

Aleksei Navalnîi a fost internat de urgență, la 20 august, la Omsk, după ce i s-a făcut rău în avionul care îl ducea din Tomsk la Moscova. A fost plasat imediat la terapie intensivă, unde i s-au făcut toate analizele, a fost consultat inclusiv de specialiști din Moscova și din alte orașe și i s-a administrat tratament, inclusiv împotriva otrăvirii, chiar dacă experții ruși nu au identificat urme de substanțe toxice în organismul pacientului.

La 22 august, la insistențele  familiei, Navalnîi a fost transportat, cu un avion venit din Germania, la o clinică din Berlin, unde, la începutul lunii septembrie, s-a anunțat oficial că opozantul rus ar fi fost otrăvit cu agentul toxic ”Noviciok”. Rusia a respins cu vehemență această versiune, insistând ca partea germană, care a cerut Moscovei deschiderea imediată a unei investigații oficiale, să-i pună la dispoziție documentele medicale și toate informațiile necesare pentru declanșarea unei astfel de anchete. Răspunsul nu a fost primit, nici până astăzi…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875004