Hot News
 125 de ani de la naşterea lui Serghei Esenin. Din însemnările astrologului Sergiu Bălan
03/10
Biserica Rusă a găsit ce trebuie făcut cu Lenin și cu Mausoleul
04/10

”Roskosmos” a decis să construiască un concurent pentru Crew Dragon

Foto: Roskosmos

Corporația rusă de stat ”Roskosmos” și compania privată ”Sisteme cosmice de transport reutilizabile” (MTKS) au decis să construiască împreună o navetă spațială, relatează RBK, cu referire la acordul de colaborare dintre cele două întreprinderi.

Autorii proiectului își doresc ca aparatul lor să poată concura cu nava Crew Dragon a omului de afaceri american Elon Musk. Se menționează că un transport cu încărcătură destinată echipajelor de la bordul Stației Spațiale Internaționale (ISS) și revenirea navei pe Pământ costă, folosind Crew Dragon, circa 150 de milioane de dolari, în timp ce partea rusă oferă o alternativă de aproximativ 69 de milioane de dolari.

Nava de marfă ”Argo”, dezvoltată în comun de ”Roskosmos” și MTKS, ar urma să fie finalizată în 2024. Începând din 2025, se intenționează să fie asigurate până la trei lansări pe an spre ISS.

Anterior, directorul general al ”Roskosmos”, Dmitri Rogozin, s-a plâns de glumele americanilor de după lansarea navei Crew Dragon spre ISS. Potrivit afirmațiilor sale, după testarea cu succes a aparatului construit de compania Space X, fondată și condusă de miliardarul american Elon Musk, el a fost, pur și simplu, năpădit de glumele americanilor, deși «ar fi trebuit măcar să mulțumească rachetei noastre ”Soiuz”, dezvoltatorilor și inginerilor ei care au continuat, în ultimii ani, să modernizeze această cea mai sigură navă pilotată din lume» care, trebuie adăugat, în ultimii 20 de ani, a adus la ISS 70 de astronauți americani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875187