Hot News
Economistul Mihail Deliaghin, în exclusivitate: De ce este nevoie vitală de o ”nouă Ialtă”?
07/10
”Spiritul academic” la București: Conferința ”75 de ani de la Victoria coaliției antihitleriste și înființarea ONU” (VIDEO)
08/10

Democrații americani promit să ”tragă Rusia la răspundere”

Joe Biden și Kamala Harris/ Foto: AP

Dacă va învinge în alegerile prezidențiale, candidatul din partea Partidului Democrat al SUA, Joe Biden, ”va trage la răspundere” Rusia pentru orice amenințare la adresa trupelor americane, a anunțat pretendenta la funcția de vicepreședinte, Kamala Harris, în cadrul dezbaterilor cu vicepreședintele Mike Pence, relatează agenția Rambler.

Harris a repetat informațiile difuzate de o serie de mijloace de informare în masă americane, referitoare la o presupusă ”înțelegere” a Rusiei cu mișcarea radicală a talibanilor din Afganistan.

În urmă cu ceva timp, cotidianul The New York Times a susținut că Rusia i-ar fi încurajat pe insurgenții mișcării Talibane (organizație interzisă în Rusia) să lanseze atacuri asupra militarilor coaliției internaționale din Afganistan. Venind, ulterior, în completare, ziarul The Washington Post a afirmat, la rândul lui, că din cauza presupusului complot dintre Rusia și talibani, în Afganistan au murit ”câțiva” militari americani.

Partea rusă neagă această informație, mișcarea Talibană susținând, și ea, că materialele publicate nu au nici o legătură cu realitatea. De altfel, chiar Pentagonul a declarat că acuzațiile sunt nefondate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875064