Hot News
Focus. Două citate, două viziuni
12/10
Jurnalistul britanic, despre contaminarea Pacificului de către americani
12/10

S-a aflat despre momentul reîncheierii tratatului START-3 între Statele Unite și Rusia

Președinții Vladimir Putin și Donald Trump/ Foto de arhivă/ RIA Novosti

Liderul american Donald Trump intenționează să prelungească Tratatul privind măsurile de reducere și limitare a armelor strategice ofensive (START-3) cu Rusia, în ultimele zile înainte de alegerile prezidențiale din Statele Unite. Momentul încheierii unui asemenea tratat a fost dezvăluit de publicația Axios, care citează o sursă familiarizată cu negocierile.

Se menționează faptul că administrația șefului Casei Albe consideră că a ajuns la un acord de principiu cu președintele rus Vladimir Putin, cu privire la acordul nuclear. Potrivit interlocutorului ediției, întâlnirea șefului Consiliului de Securitate Rus, Nikolai Patrușev și a consilierului american pentru securitate națională, Robert O’Brien, care a avut loc la 2 octombrie la Geneva, a dat un impuls negocierilor.

În același timp, intenția liderului american de a încheia un tratat important cu Putin, înainte de alegerile prezidențiale, a fost o surpriză pentru republicanii de rang înalt și angajații Casei Albe, scrie publicația.

Anterior, adjunctul ministrului rus de externe, Serghei Riabkov, a recunoscut că Moscova ar putea fi de acord cu propunerea SUA de a prelungi START-3 pentru mai puțin de cinci ani.

Tratatul privind reducerea armelor strategice ofensive (START-3) a fost semnat în 2010 de președinții de atunci ai Rusiei și Statelor Unite, Dmitri Medvedev și Barack Obama. Acordul a intrat în vigoare în 2011 și expiră în februarie 2021.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875035