Hot News
Rușii în România. Grupul Русскоязычный Бухарест, pe Facebook
28/10
Șoigu: Intensitatea exercițiilor NATO la granițele Rusiei și ale Republicii Belarus nu scade
28/10

În Rusia a început producția celui de-al doilea vaccin anti-Covid

Foto: RIA Novosti

În Rusia a demarat producția pentru cel de-al doilea vaccin autohton împotriva coronavirusului – preparatul ”EpiVakKorona”, dezvoltat de Centrul ”Vektor” din Novosibirsk, a anunțat șefa Rospotrebnadzor (Protecția consumatorului, n.r.), Anna Popova, citată de RIA Novosti.

Potrivit precizărilor sale, până la sfârșitul anului va fi realizată ”o anumită cantitate” din acest preparat. Lenta.ru menționează că testele pentru ”EpiVakKorona” s-au încheiat la 30 septembrie, iar la 14 octombrie, președintele Vladimir Putin a anunțat înregistrarea vaccinului.

Preparatul conține analogi sintetici ai proteinelor virale, ce ajută sistemul imunitar al omului să reacționeze la particulele virale, ceea ce ar trebui să contribuie la dezvoltarea imunității.

Într-o declarație anterioară, Popova a declarat că în Rusia se va putea renunța la portul măștii de protecție numai în condițiile în care va fi asigurat un vaccin pentru populație. Începând din 28 octombrie, masca a devenit obligatorie pe întreg cuprinsul țării, în spații deschise, dar și în transportul în comun, taxiuri, în lifturi, parcări și în locurile publice aglomerate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875076