Hot News
Alexander Rahr: La ce trebuie să se aștepte Europa
05/11
Comunitatea ucraineană din Crimeea, reacție la calificativul de ”peninsulă a groazei”
05/11

Procentul rezultatelor false la testele Covid-19

Foto: RIA Novosti

Testul pentru depistarea infecției de coronavirus poate da un rezultat fals în 30-40% dintre cazuri, a declarat expertul în afecțiuni pulmonare al Ministerului Sănătății din Rusia, Serghei Avdeev, relatează RT.

”Cam în 30-40% dintre cazuri, se întâmplă. De ce? Problema nu este calitatea testelor, problema rezidă în recoltarea materialului”, a explicat specialistul.

Potrivit afirmațiilor sale, dacă materialul biologic prelevat nu este de calitate, sunt șanse ca rezultatul să fie fals negativ.

El a subliniat că precizia testului depinde și de perioada de recoltare a materialului – în faza primară a bolii sunt mai multe șanse ca rezultatul să fie pozitiv. În unele situații, testul poate fi repetat, dar decizia, în acest sens, îi aparține medicului, a subliniat Avdeev.

RT menționează că specialiștii Rostrebnadzor (Protecția Consumatorului, n.r.) au apreciat că rezultatele false ale testelor pentru Covid-19 pot apărea fie în cazul în care bolnavul prezintă o încărcătură virală redusă, dacă analiza este efectuată într-o fază târzie a bolii sau dacă materialul biologic nu este recoltat corect.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875208