Hot News
Bloomberg: SUA nu au putut opri construcția ”Nord Stream-2”
14/12
Rusia este o mare putere, recunoaște un general american
14/12

China intenționează să obțină sistemul rusesc S-500

Sistemul anti-rachetă S-500 ”Prometei”/ Foto: glas.ru

Problema este că partea rusă nu are de gând să vândă altor țări modelele sale avansate de arme, relatează agenția Glas.ru.

Recent, publicația electronică chinezească ”Sohu” a lăudat sistemul rusesc anti-rachetă S-500 ”Prometei” care, potrivit jurnaliștilor chinezi este cel mai puternic instrument de apărare anti-aeriană din lume. Sistemul se distinge prin capacitatea de a executa un spectru larg de misiuni – de la distrugerea avioanelor de luptă, până la interceptarea rachetelor balistice intercontinentale și a sateliților ce evoluează pe orbite circumterestre joase. Sistemul poate doborî ținte aflate la o altitudine maximă de 300 de kilometri. După cum notează ”Sohu”, calitățile armelor rusești îngrijorează Statele Unite, mai ales în condițiile în care ”Prometei” va fi lansat, curând, în producție de serie.

Autorii articolului consideră că S-500 constituie o realizare cu care Rusia se poate mândri. În același timp, alte țări invidiază Moscova, pentru că deține o astfel de armă super performantă.

Potrivit ”Sohu”, China este interesată de achiziția unor asemenea sisteme. Rusia, însă, nu intenționează le vândă altor țări, cel puțin nu în următorii zece ani. Totuși, Beijingul speră că, pentru militarii chinezi, Moscova va face o excepție.

”Dacă Rusia va oferi Chinei un asemenea ajutor, va fi o lovitură colosală pentru Statele Unite și pentru India”, cred jurnaliștii chinezi.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875091