Hot News
Câți migranți sunt în Rusia
16/12
MAE rus: Raport privind respectarea drepturilor omului în Ucraina
17/12

A fost adoptată legea senatorilor pe viață

Consiliul Federației, Camera Superioară a Adunării Federale a Rusiei/ Foto: REGNUM

Consiliul Federației a adoptat o lege ce modifică procedura de formare a Camerei Superioare a Parlamentului Rusiei, informează agenția Regnum.

Astfel, s-a decis că din Consiliul Federației vor face parte: doi reprezentanți pentru fiecare regiune (subiect al Federației – n.r.) a Rusiei, câte unul din partea organelor legislative (reprezentativ) și executive ale puterii de stat din subiectele Federației Ruse, pe durata mandatului forului corespunzător; un fost președinte al Rusiei, care devine senator pe viață, precum și nu mai mult de 30 de reprezentanți ai Federației Ruse, desemnați de președinte, din care cel mult șapte dintre cei care au adus servicii deosebite țării în domeniul activităților publice și de stat pot fi numiți pe viață.

Poate deveni senator un cetățean al Federației Ruse care a împlinit vârsta de 30 de ani, care se bucură de o reputație desăvârșită, locuiește permanent în Rusia, nu are cetățenia (naționalitatea) unui stat străin, permis de ședere sau alt document care să confirme dreptul de ședere permanentă a cetățeanului rus pe teritoriul unui stat străin. Sunt stabilite excepții de la această cerință.

În plus, sunt stabilite termene pentru obținerea funcției de senator după suspendarea sau anularea cazierului judiciar: 15 ani pentru infracțiuni deosebit de grave, 10 ani pentru infracțiuni grave și 5, pentru infracțiuni de gravitate medie.

”Avem o listă destul de lungă cu restricții, ce exclude intrarea în Consiliul Federației a anumitor persoane…  Toate aceste restricții există deja (în legea în vigoare)”, a precizat șeful Comitetului senatorial pentru structura statală, Andrei Klișas.

Modificările se înscriu în cadrul realizărilor noilor prevederi constituționale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875079