Hot News
MAE rus: Raport privind respectarea drepturilor omului în Ucraina
17/12
Narîșkin: Există progres în colaborarea cu serviciile străine
17/12

Război nuclear. Kedmi: Dintr-un cuvânt, Putin a spulberat planurile SUA

Politologul israelian Yakov Kedmi/ Foto: topcor. ru

Dintr-un cuvânt, președintele Rusiei, Vladimir Putin, a spulberat planurile americane ale unui război nuclear, susține expertul militar Yaakov Kedmi, citat de publicația ”Ekonomika Segodnia”.

Potrivit analistului, probabilitatea izbucnirii unui război mondial în 2021 se apropie de zero, deoarece un astfel de conflict poate fi dus numai de marile puteri ale lumii, care ”s-au trezit, acum, într-o situație foarte interesantă”. Kedmi amintește, în context, că este pentru prima dată în istorie când puterea strategică a Rusiei depășește potențialul nuclear al Statelor Unite și, cu excepția câtorva politicieni, conducerea americană înțelege acest lucru. Descurajatoare pentru SUA, situația a fost punctată de Putin printr-un un singur cuvânt, rostit de el, ca răspuns la estimarea Pentagonului privind posibilitățile Rusiei.

”În urmă cu doi ani, ministrul Apărării al SUA a spus că Rusia este unica țară ce poate distruge America într-o jumătate de oră. Ulterior, președintele Rusiei a fost rugat, la o conferință de presă, să comenteze. După un minut de pauză, a răspuns, zâmbind: chiar și mai repede”, a explicat Kedmi.

În doi ani, timpul necesar Rusiei pentru a distruge SUA s-a redus și mai mult, astfel că, astăzi, este vorba de doar câteva minute, a adăugat expertul israelian, fost șef al serviciului secret Nativ. În opinia lui, supremația strategică a Rusiei, conferită de cele mai noi sisteme nucleare hipersonice, constituie principala garanție că nu va exista un conflict global.

”Statele Unite nu vor porni niciodată un război care să implice Rusia. Moscova a dat foarte clar de înțeles că, în orice conflict cu America și cu aliații ei, va fi lansat un atac termonuclear împotriva SUA. Nu va fi un război simplu și ușor, ca în Vietnam. Rusia nu are de gând să atace SUA și niciodată nu le-a amenințat. Aș descrie această situație cu o frază ușor frivolă: unul vrea, dar nu poate (SUA), celălalt poate, dar nu vrea (Rusia). Iar într-o astfel de situație, un război mondial este imposibil”, a subliniat Yaakov Kedmi.

 

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875175