Hot News
Putin: Fond din impozitul pe venituri mari, destinat copiilor bolnavi
06/01
Expert: Dronele din România țintesc Flota Rusiei din Marea Neagră și Crimeea
06/01

Vaccin anti-Covid. Putin și Merkel au vorbit despre posibilitatea unei producții comune

Cancelarul Angela Merkel și președintele Vladimir Putin/ Colaj de arhivă/ Rosbalt

Președintele Rusiei, Vladimir Putin și cancelarul Germaniei, Angela Merkel, au analizat, telefonic, perspectivele unei producții în comun a vaccinurilor împotriva coronavirusului și au abordat aspecte legate de reglementarea situației interne din Ucraina, informează cotidianul ”Rossiiskaia Gazeta”, citând un comunicat al biroului de presă al Kremlinului.

”Au fost dezbătute probleme legate de colaborarea în lupta împotriva pandemiei de coronavirus, cu accent pe potențialele perspective ale unei producții în comun a vaccinurilor. S-a convenit continuarea contactelor pe această temă între ministerele Sănătății și alte structuri de profil din cele două țări”, a precizat comunicat preluat de Interfax.

RG amintește că, în decembrie anul trecut, ministrul Sănătății al Germaniei, Jens Spahn, a anunțat că instituția sa este gata să colaboreze cu ministerul rus al Sănătății în vederea atragerii companiilor germane, pentru o producție în comun a vaccinurilor rusești.

Serviciul de presă al Kremlinului a adăugat, totodată, că, în cadrul convorbirii telefonice, ”au fost abordate, în egală măsură, aspecte ce țin de reglementarea situației interne din Ucraina, în primul rând, în contextul realizării pachetului de măsuri de la Minsk și a acordurilor convenite pe parcursul summiturilor în format Normandia”.

De asemenea, Vladimir Putin și Angela Merkel s-au felicitat reciproc, cu ocazia Sărbătorilor de iarnă.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875168