Hot News
Lavrov: Biden va continua politica de dominare
21/01
Senatorul Kosaciov a citit printre rânduri discursul lui Blincken
21/01

Lavrov, despre eșecul SUA în lupta  împotriva cenzurii: consecințe serioase pentru toți

Foto: tlg.today

Consecințele eșecului înregistrat de Statele Unite în lupta împotriva cenzurii vor fi foarte serioase pentru întreaga lume, a declarat ministrul rus al Afacerilor Externe, Serghei Lavrov, la conferința de presă dedicată activității diplomației ruse în 2020, transmite agenția TASS.

«Statul american se confruntă, probabil, cu problema dacă să preia controlul asupra rețelelor sociale sau să lase în continuare acele ”norme” de reglementare a acestora, ce reflectă ideologia liberală și viziunea liberală asupra lumii. Adică nici un fel de restricții asupra libertății cuvântului lor», a spus șeful MAE al Rusiei. «Iar ”cuvântul” lor, exprimat în normative corporative, le lasă lor dreptul de a îngrădi libertatea de expresie a altora». ”Este o dilemă serioasă”, a subliniat șeful diplomației ruse.

”Să sperăm că societatea americană nu le va permite elitelor, în lupta uneia împotriva celeilalte, să folosească o atât de evidentă cenzură, una dintre cele mai grave încălcări ale Constituției și a obligațiilor internaționale. Dar asta este problema societății americane. Dacă nu va face față acestei probleme, noi toți trebuie să fim pregătiți pentru consecințele acestui eșec al statului american, iar consecințele vor fi dintre cele mai serioase pe arena mondială”, a spus Lavrov.

Ministrul și-a exprimat convingerea că ”toată lumea înțelege acest lucru și că nu întâmplător, în Europa se pregătesc o serie de documente despre cum, după inaugurarea lui Joe Biden, va începe un dialog ce va lua în calcul toate scenariile posibile ale evoluției evenimentelor”.

”Aș atrage, însă, atenția asupra faptului că, acum, Statele Unite s-au trezit într-o situație ce riscă să submineze statul american, dacă nu se va reuși o rezolvare cu corporațiile private, astfel încât ele să se reintegreze în mecanismele statului și, înainte de toate, în Constituția acestuia”, a adăugat șeful MAE Rus.

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875206